Εκρήξεις στην Ουκρανία – Ζελένσκι: «Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης»

Καταστροφές, νεκροί και τραυματίες – Σοκαριστικές εικόνες - «Το ρωσικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί δια της ισχύος»

Must Read

Ενώ οι εκρήξεις και οι επιθέσεις με πυραύλους και καμικάζι drones σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανήρτησε ένα βίντεο στο Telegram με πλάνα από το Κίεβο.

Το κυβερνητικό κτήριο χτυπήθηκε  στην πρωτεύουσα της χώρας, αλλά σύμφωνα με τις αναφορές των ουκρανικών ΜΜΕ, ο Ουκρανός Πρόεδρος είναι ασφαλής καθώς έχει απομακρυνθεί.

«Η 229η ημέρα του πλήρους πολέμου. Την 229η μέρα προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης … Καταστρέφουν τους ανθρώπους μας που κοιμούνται στο σπίτι στη Zaporizhzhia. Σκοτώνουν ανθρώπους που πηγαίνουν να δουλέψουν στο Ντνίπρο και το Κίεβο. Ο συναγερμός δεν υποχωρεί σε ολόκληρη την Ουκρανία. Υπάρχουν βλήματα που χτυπούν. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Παρακαλώ μην φεύγετε από τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί», έγραψε ο Ζελένσκι στην ανάρτησή του.

Νεκροί και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 24 άμαχοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με πυραύλους στην περιοχή Shevchenkivskyi του Κιέβου, αναφέρει ο Rostislav Smirnov, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας. Τα πλάνα που κυκλοφορούν στα social media είναι σοκαριστικά

https://twitter.com/noahwarpress/status/1579367579537526784

Όλοι οι αναλυτές και τα ΜΜΕ εκτιμούν ότι τα ρωσικά αντίποινα για την επίθεση στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία μόλις ξεκίνησαν… Τα χτυπήματα σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας είναι ταυτόχρονα και ισχυρά.

https://twitter.com/seifmarmikhael/status/1579368303407304707

Σύμβουλος Ζελένσκι: «Το ρωσικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί δια της ισχύος»

Ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου δήλωσε ότι τα ρωσικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών πόλεων σήμερα αποτελούν ένα μήνυμα προς τον πολιτισμένο κόσμο ότι «το ρωσικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί δια της ισχύος».

«Δειλοί που πολεμούν εναντίον παιδικών χαρών, παιδιών και ανθρώπων», δήλωσε ο Αντρίι Γέρμακ επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι.

«Πρόκειται για ένα ακόμη μήνυμα προς τον πολιτισμένο κόσμο ότι το ρωσικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί δια της ισχύος», πρόσθεσε.

Σε καταφύγιο ξενοδοχείου στο Κίεβο φυγαδεύτηκε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ

Σε καταφύγιο ξενοδοχείου στο Κίεβο βρίσκεται ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς με την ομάδα του μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Ρέιντερς αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Σειρά εκρήξεων στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το πρωί. Χάρη στη γρήγορη αντίδραση του προσωπικού ασφαλείας, η ομάδα μου και εγώ μεταφερθήκαμε γρήγορα στο καταφύγιο του ξενοδοχείου. Είμαστε ασφαλείς και περιμένουμε ενημερώσεις».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This