Μυστήριο: Βραβευμένος με Emmy δημοσιογράφος αγνοείται μετά από επιδρομή του FBI στο σπίτι του

Φέρεται να είχε απόρρητες πληροφορίες στο laptop του – Πως «ξηλώθηκε» το όνομά του από βιβλίο για την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν

Must Read

Ο Τζέιμς Γκόρντον Μικ, βραβευμένος με Emmy ερευνητής-δημοσιογράφος του ABC News, ο οποίος ανέφερε ιστορίες σχετικές με τον στρατό και την εθνική ασφάλεια, αγνοείται μετά από επιδρομή του FBI στο σπίτι του στα τέλη της άνοιξης, ανέφερε το Rolling Stone.

Ο δημοσιογράφος δεν έχει εμφανιστεί ή ακουστεί δημόσια από τότε που οι ομοσπονδιακές αρχές εισέβαλαν στο διαμέρισμά του στη Βιρτζίνια στις 27 Απριλίου. Τα τελευταία του tweets δημοσιεύτηκαν το πρωί της άφιξης των πρακτόρων και αφορούσαν το Αφγανιστάν και την Ουκρανία

Το ABC News, όπου ο Μικ εργαζόταν για εννέα χρόνια, επιβεβαίωσε επίσης ότι «παραιτήθηκε πολύ απότομα» από το δίκτυο λίγο πριν την εξαφάνισή του. Οι συνάδελφοί του στο δίκτυο λένε ότι «εξαφανίστηκε από προσώπου γης».

Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο Μικ δεν έχει ακόμη κατηγορηθεί επίσημα για οτιδήποτε και η φύση της επιδρομής του FBI είναι ασαφής, καθώς οι αρχές αρνούνται να σχολιάσουν ή να αποκαλύψουν οποιοδήποτε έγγραφο που σχετίζεται με την υπόθεση, επικαλούμενες μια εκκρεμή έρευνα. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι ενέργειες των αρχών επιβολής του νόμου εγκρίθηκαν από δικαστή, ο οποίος υπέγραψε το ένταλμα μια ημέρα πριν από την έφοδο.

Ανώνυμες πηγές, ωστόσο, ανέφεραν ότι ο Μικ, ο οποίος είχε αποκαλύψει πολλές ιστορίες υψηλού προφίλ που σχετίζονται με κυβερνητικά λάθη και στρατιωτικές συγκαλύψεις καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, μπορεί να είχε απόρρητες πληροφορίες στο φορητό υπολογιστή του.

Ο δικηγόρος του Μικ, Γιουτζίν Γκορόχοφ, απάντησε στη φήμη δηλώνοντας ότι ο πελάτης του «αγνοούσε τους ισχυρισμούς που προβάλλουν ανώνυμες πηγές σχετικά με την κατοχή απόρρητων εγγράφων».

«Εάν υπάρχουν τέτοια έγγραφα, όπως ισχυρίζονται, αυτό θα ήταν στο πλαίσιο της μακρόχρονης καριέρας του ως ερευνητής δημοσιογράφος που κάλυπτε κυβερνητικές παραβάσεις», πρόσθεσε ο Γκορόχοφ.

Το Rolling Stone αναφέρει ότι τους μήνες πριν την εξαφάνισή του, ο Μικ δούλευε σε ένα βιβλίο με τίτλο «Επιχείρηση Pineapple Express: Η απίστευτη ιστορία μιας ομάδας Αμερικανών που ανέλαβαν μια τελευταία αποστολή και τίμησαν μια υπόσχεση στο Αφγανιστάν», το οποίο κάλυπτε τη χαοτική αποχώρηση των ΗΠΑ από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Το βιβλίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Simon & Schuster. Ωστόσο, μετά την επιδρομή στο σπίτι του, το όνομα του Μικ αφαιρέθηκε από όλο το υλικό του Τύπου που σχετίζεται με το βιβλίο και μια φωτογραφία του εξωφύλλου εξαφανίστηκε από το βιογραφικό του στα social media.

Ο αντισυνταγματάρχης Σκοτ Μαν, πρώην Πεζοναύτης του Στρατού των ΗΠΑ, ο οποίος συνέγραψε το βιβλίο, είπε στην εφημερίδα ότι ο Μικ επικοινώνησε μαζί του την άνοιξη και ήταν «πραγματικά στενοχωρημένος. Μου είπε ότι είχε κάποια σοβαρά προσωπικά ζητήματα και ότι έπρεπε να αποσυρθεί από το έργο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This