Λευκορωσία: Εικόνες από δορυφόρο «προδίδουν» αυξημένη συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα με Ουκρανία

Εμφανίσθηκαν και νέες συστοιχίες ρωσικών πυραύλων S-300 και S-400 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ζιαμπρόφκα

Must Read

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση στον αριθμό των στρατιωτικών φορτηγών που καταφθάνουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ζιαμπρόφκα της Λευκορωσίας, το οποίο απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Ουκρανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αναφορές της λευκορωσικής υπηρεσίας του Radio Svoboda, η οποία επικαλείται δορυφορικές φωτογραφίες, τις οποίες παραχώρησε η αμερικανική εταιρεία Planet Labs, στην περιοχή του αεροδρομίου, κοντά στην πόλη Γκομέλ, εμφανίσθηκαν και νέες συστοιχίες πυραύλων S-300 και S-400 από τη Ρωσία.

Οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν, επίσης, ότι εμφανίσθηκαν αναχώματα από άμμο και έχει μεγαλώσει και η έκταση του στρατοπέδου. Το Radio Svoboda σημειώνει, επίσης, ότι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 16 Οκτωβρίου δείχνει ένα τρένο που φτάνει στην περιοχή, μεταφέροντας πολεμικό υλικό.

«Στην πραγματικότητα ο ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός και οι στρατιώτες έφθασαν στο Ζιαμπρόφκα πριν από μιάμιση εβδομάδα. Οι Ρώσοι διαμένουν εκεί από την άνοιξη, αλλά ο αριθμός τους είναι περιορισμένος. Η πρόσβαση στο Ζιαμπρόφκα εξακολουθεί να είναι κλειστή. Όπως ήταν, έτσι παραμένουν τα ρωσικά στρατεύματα, μόνο που τώρα είναι περισσότερος ο στρατιωτικός εξοπλισμός και οι άνθρωποι», δήλωσε πηγή του Radio Svoboda.

Την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι έφθασαν στη χώρα οι πρώτες αποστολές με Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι εντάσσονται στην κοινή περιφερειακή στρατιωτική μονάδα. Εξάλλου, ο Αλεξάντρ Λουκασένκο είχε επιβεβαιώσει την έναρξη αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Λευκορωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This