Κυρώσεις σε Αμερικανούς ανακοίνωσε η Τεχεράνη, συμπεριλαμβάνοντας και τη CIA

«Ενθάρρυναν τη βία και τις ταραχές στο Ιράν και υποκίνησαν σε τρομοκρατικές ενέργειες» μετά τον θάνατο της Αμινί

Must Read

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα κυρώσεις εναντίον προσώπων και οντοτήτων στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η CIA, γιατί ενθάρρυναν «τη βία και τις ταραχές» στο Ιράν με φόντο τις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Οι κυρώσεις αυτές ισχύουν για «δέκα πρόσωπα και τέσσερις οντότητες γιατί διενήργησαν δραστηριότητες κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναμείχθηκαν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ενθάρρυναν τη βία και τις ταραχές στο Ιράν και υποκίνησαν σε τρομοκρατικές ενέργειες», σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο.

Τα μέτρα αυτά στοχεύουν συγκεκριμένα τον αρχηγό της κεντρικής διοίκησης του αμερικανικού στρατού (Centcom) Μάικλ Κορέλα, τη CIA και την Εθνοφρουρά των ΗΠΑ.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την απαγόρευση έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων και εισόδου στο Ιράν και το «πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων» στο Ιράν, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε στις 26 Οκτωβρίου οικονομικές κυρώσεις σε βάρος Ιρανών αξιωματούχων και επιχειρήσεων, για τη βίαιη καταστολή τους στις πρόσφατες διαδηλώσεις.

Το Ιράν συγκλονίζεται από κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο, στις 16 Σεπτεμβρίου, της Μαχσά Αμινί, μιας 22χρονης Κούρδισσας ιρανικής καταγωγής, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη από την αστυνομία ηθών, η οποία την κατηγόρησε ότι παραβίασε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, που επιβάλλει στις γυναίκες να φορούν μαντίλα.

Δεκάδες άνθρωποι, κυρίως διαδηλωτές αλλά και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις. Εκατοντάδες άλλοι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες, συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This