Ρωσία: Έντονες φήμες για προξενείο στα Κατεχόμενα

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο

Must Read

Συνεχίζουν να «παίζουν» με τη σύναψη στενότερων σχέσεων με τα Kατεχόμενα οι Ρώσοι. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται τα τουρκοκυπριακά μέσα, τα οποία κάνουν λόγο για άνοιγμα προξενείου για τους Ρώσους που ζουν στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Ευρασιατικού Οικονομικού Φόρουμ της Βερόνας στο Μπακού, είπε ότι έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της «ΤΔΒΚ» προς την κατεύθυνση ανοίγματος προξενείου για τους Ρώσους που ζουν στην «ΤΔΒΚ» και είναι βέβαιοι ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Αυτή η δήλωση, η οποία έρχεται ύστερα από προηγούμενες δηλώσεις της ρωσικής πλευράς που είχαν να κάνουν με διαβουλεύσεις με Κύπριους αξιωματούχους για την πιθανότητα ενός γραφείου «εξυπηρέτησης» στα Κατεχόμενα, συνταγή που έχουν εφαρμόσει και άλλα κράτη, προκάλεσε σχετική σύγχυση τόσο στην ελεύθερη Κύπρο όσο και στα Κατεχόμενα. Στο ίδιο, μάλιστα, τουρκοκυπριακό μέσο αναφέρεται ότι σε ερώτηση προς τις Αρχές των Κατεχομένων κανείς δεν συζήτησε τέτοιο θέμα μαζί τους.

Ενδεχομένως, λοιπόν, αυτή η σύγχυση να καλλιεργείται ακόμη και σκόπιμα, καθώς τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία, παρά τις επιμέρους ταυτίσεις, δεν είναι πάντα… αρμονικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This