Τραγωδία στο Καζακστάν: Τέσσερις νεκροί μετά από έκρηξη σε ορυχείο

Άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν και ένα άτομο αγνοείται

Must Read

Μαύρη μέρα ξημέρωσε για κάποιες οικογένειες στο Καζακστάν καθώς τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν εξερράγη αέριο σε στοά ορυχείου άνθρακα στο κεντρικό τμήμα του Καζακστάν

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων «στο Σαχτίνσκ, στο ορυχείο Λένιν, που ανήκει στην ArcelorMittal, ξαφνική έκλυση αερίου κατά τη διάρκεια διάνοιξης φρέατος αποστράγγισης είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων εργαζόμενων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ένας αναζητείται ακόμη και 106 απομακρύνθηκαν από το ορυχείο. 

Ο κυβερνήτης στην περιφέρεια Καραγκάντα, βιομηχανικό κέντρο πλούσιο σε πρώτες ύλες, μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του, προσθέτοντας πως η αστυνομία άρχισε να διενεργεί έρευνα.

Το Καζακστάν, άλλοτε σοβιετική δημοκρατία, η μεγαλύτερη οικονομία της Κεντρικής Ασίας, διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου, αερίου, καθώς και ουρανίου, μαγγανίου, σιδήρου, χρωμίου και άνθρακα.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία και μεταλλεία είναι αρκετά συχνά στη χώρα, εξαιτίας των πεπαλαιωμένων υποδομών, πολλές από τις οποίες ανάγονται στη σοβιετική εποχή, και εξαιτίας της συχνά πλημμελούς τήρησης των κανονισμών ασφαλείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This