Αποφασισμένος ο Ερντογάν να ρίξει στα μπουντρούμια τον Ιμάμογλου

Με αυτό τον τρόπο θέλει να απαλλαγεί από την απειλητική υποψηφιότητα

Must Read

Ξεκίνησε η δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να βγάλει από την μέση για να μην κινδυνεύσει η θέση του, μιας και οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να «χτυπάει» στα ίσα τον σουλτάνο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ιμάμογλου κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμά του και αποκλεισμό από την πολιτική ζωή για τέσσερα χρόνια αν καταδικαστεί, επτά μήνες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία.

Η προηγούμενη ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την 21η Σεπτεμβρίου, από την οποία τότε απουσίαζε ο Ιμάμογλου, ενώ είχε απαγορευθεί η είσοδος στον Τύπο και διεκόπη γρήγορα.

Ο Ιμάμογλου, μέλος του CHP, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για προσβολή μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου. Ο δικηγόρος του Κεμάλ Πολάτ κατήγγειλε την πολιτική δίκη, αναφέροντας ότι οποιαδήποτε καταδίκη του Ιμάμογλου σε περισσότερο από ένα χρόνο φυλάκιση, θα σημάνει αυτομάτως πως εξαιρείται από την πολιτική ζωή για τέσσερα χρόνια.

Μόλις πριν μια βδομάδα απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εναντίον του προέδρου του CHP και πιθανού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση Ιμάμογλου, τον Μάρτιο του 2019 η οριακή του εκλογική νίκη του στις δημοτικές εκλογές ακυρώθηκε από τον Ερντογάν, που δεν άντεξε την απώλεια της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This