Κυπριακό: Ο Ερντογάν προκαλεί και περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο

Υποστήριξε πως δεν τον δεσμεύουν τα μηνύματα της ΕΕ και επιμένει στη λύση των δυο κρατών

Must Read

Συνεχίζει να πορεύεται τον δρόμο των προκλήσεων και της περιφρόνησης του Διεθνούς Δικαίου ο Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας το βράδυ της Κυριακής ότι οι ανακοινώσεις και τα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Κυπριακό δεν δεσμεύουν την κυβέρνησή του, η οποία, όπως είπε, προχωρά στην κατεύθυνση της λύσης των δύο κρατών.

Υπενθυμίζοντας την αποδοχή των Κατεχομένων ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, βήμα που χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζονται νέα βήματα!

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα σχέδιά του για τα Κατεχόμενα, λέγοντας πως η κυβέρνησή του εστιάζει στην ενίσχυση των υποδομών των Κατεχομένων, αποδίδοντας σημασία στην «κατασκευή του κτιρίου του Κοινοβουλίου και του προεδρικού κτιρίου». Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα αυτά είναι βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της βόρειας Κύπρου», όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα από τον τουρκικό στρατό εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απαντώντας στις δηλώσεις εκ μέρους της Ε.Ε., σχετικά με όσα έγιναν με την απόδοση καθεστώτος παρατηρητή στον συγκεκριμένο οργανισμό στο ψευδοκράτος, ήταν ακόμη μία φορά θρασύτατος. Συγκεκριμένα είπε πως οι θέσεις και οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Κυπριακό δεν δεσμεύουν την κυβέρνησή του. «Τίποτα από αυτά δεν μας αφορά. Το πώς βλέπουμε (εμείς το Κυπριακό) είναι σημαντικό. Η άποψή μας είναι σαφής. Συμφωνήσαμε με τους ηγέτες του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών εκεί, αλλά πριν από αυτό κάναμε τη δήλωσή μας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η δήλωση που κάναμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί σημείο αναφοράς για το μέλλον».

Ο Ταγίπ Ερντογάν ξεχνά φαίνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γεγονός το οποίο ίσως οφείλεται στο ότι και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι πολλές φορές το ξεχνούν και αυτοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This