Ρωσικοί πύραυλοι φέρεται να έπεσαν στην Πολωνία! Έκτακτη συνεδρίαση ασφαλείας στη Βαρσοβία

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν - Συνεδριάζει και το Υπουργικό Συμβούλιο - Τι λένε οι ΗΠΑ

Must Read

Ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της κυβέρνησης, εν μέσω αναφορών για φονικό χτύπημα από «αδέσποτους» ρωσικoύς πυραυλους στα σύνορα της χώρας με την Ουκρανία (συγκεκριμένα στην πόλη Przewodow στην περιοχή Lublin).

Έκτακτη συνεδρίαση θα έχει και το Υπουργικό Συμβούλιο της Πολωνίας, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.




Πάντως, το αμερικανικό Πεντάγωνο σχολίασε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές για ρωσικούς πυραύλους που πέρασαν στην Πολωνία, καθώς το AP ανέφερε νωρίτερα επικαλούμενο «ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ», ότι ρωσικοί πύραυλοι είχαν περάσει στην Πολωνία, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

«Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις αναφορές για φερόμενο αδέσποτο πύραυλο που σκότωσε δύο άτομα στην Πολωνία», δήλωσε συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Πάτρικ Ράιντερ.

Η Πολωνία φέρεται να έχει σηκώσει μαχητικά αεροσκάφη μετά τις αναφορές ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε «έκρηξη» που φέρεται να προκλήθηκε από αδέσποτους πυραύλους.

«Ο πολωνικός στρατός και οι εισαγγελείς έχουν φτάσει στο σημείο της έκρηξης», αναφέρει το Visegrad 24 και προσθέτει: «Οι αναφορές για την επίθεση με πυραύλους είναι ανεπίσημες, αλλά προέρχονται από το Radio Zet, έναν διάσημο ραδιοφωνικό σταθμό».

«Κάνω έκκληση να μην δημοσιοποιηθούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. «Λόγω της κατάστασης της κρίσης, ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο διέταξε μια συνάντηση στο Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας με μέλη της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μίλερ.

«Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, δεν έχει διευκρινιστεί τι έχει συμβεί», δήλωσε με τη σειρά του ο Λούκας Κούτσι, αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ενώ ο επικεφαλής Marcin Lebiedowicz είπε στο Radio Lublin: «Οι λόγοι για αυτό το περιστατικό δεν είναι γνωστοί αυτή τη στιγμή» και επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν θύματα και είπε ότι η υπηρεσία του είχε λάβει «αναφορά για έκρηξη».

Η άλλη όψη

Ένας Πολωνός δημοσιογράφος ωστόσο, ισχυρίζεται ότι οι πύραυλοι δεν έπληξαν απευθείας το Przewodów. Αυτό που συνέβη ήταν ότι ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε έναν ρωσικό πύραυλο και τα θραύσματά του έπεσαν και σκότωσαν αυτούς τους δύο ανθρώπους

Το ρωσικό κανάλι Mash Telegram δημοσίευσε μια φωτογραφία με αυτό που αναφέρει ότι είναι ένα θραύσμα από έναν πύραυλο αμυντικού συστήματος S-300.

Αυτός ο εξοπλισμός της σοβιετικής εποχής χρησιμοποιείται από την Ουκρανία.

*πηγή φωτογραφίας: https://twitter.com/visegrad24

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This