Τρέμει ο Μπαχτσελί διαμελισμό της Τουρκίας και θυμήθηκε τη Συνθήκη των Σεβρών

«Ο εχθρός ξεριζώθηκε από τα εύφορα εδάφη μας», η αναφορά του προκλητικού Γκρίζου Λύκου στην Ελλάδα

Must Read

Οι εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν και βγήκε παγανιά ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Γκρίζος Λύκος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για να λιβανίσει και τον σουλτάνο και να επιτεθεί στους… κακούς Έλληνες, επιχειρώντας να κρύψει τον φόβο του για πιθανό διαμελισμό της Τουρκίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Σαμψούντα που πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία ο Μπαχτσελί κατηγόρησε τις ξένες δυνάμεις, αλλά και την Ελλάδα ότι θέλουν να γυρίσουν την Τουρκία στο 1912, μιλώντας για την Συνθήκη των Σεβρών!

«Οι σημερινές συνθήκες έχουν ομοιότητες με τις παγκόσμιες επιβολές του 1919. Θέλουν να πάνε τον τουρκικό λαό στην εποχή πριν από τη Συνθήκη της Λωζάνης και θέλουν να φέρουν μπροστά μας τους όρους της Συνθήκης των Σεβρών», ανέφερε στην ομιλία του.

Και συνεχίζοντας την γνωστή προπαγάνδα, είπε από μικροφώνου «ο αιώνας της Τουρκίας κινείται σαν το βέλος με μεγάλη ταχύτητα προς τον στόχο του».

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ήταν για την 19η Μαϊου 1919, που τιμάμε την Ποντιακή Γενοκτονία: «Η 19η Μαΐου 1919 είναι η αρχή μιας περιόδου κατά την οποία το τουρκικό έθνος ξαναέγραψε την ιστορία σκίζοντας το σάβανο γι’ αυτό. Η διαδικασία του εθνικού αγώνα είναι ο οδικός χάρτης του εθνικισμού, όπου δοκιμάζεται η αγάπη για το έθνος, το εθνικό φρόνημα, η γιγάντια πίστη και το κυριότερο μια αξιοζήλευτη υπομονή. Στις 19 Μαΐου 1919, η πυκνή ομίχλη της απόγνωσης διαλύθηκε, το νεκρό χώμα της συνθηκολόγησης ανασηκώθηκε με θάρρος. Βήματα εθνικής ανεξαρτησίας, δημοκρατία της Τουρκίας, τα θεμέλια μπήκαν.

Σαμψούντα, Αμάσεια, Ερζερούμ, Σίβας, Άγκυρα, Σακαρυά, Αφιονκαραχισάρ, Dumlupinar και Σμύρνη. Μετά τα στάδια ο εχθρός ξεριζώθηκε από τα εύφορα εδάφη μας. Η πλήρης ανεξαρτησία μας οριστικοποιήθηκε με το αίμα των μαρτύρων. Η αιώνια αδελφότητά μας ήταν συνυφασμένη με αγάπη και σεβασμό. Η εθνική μας ύπαρξη και οι εθνικές μας αξίες έχουν αποκτηθεί με αρετή. Η εθνική μας αλληλεγγύη ειρήνη έχει οριστικοποιηθεί με θυσίες. Το τουρκικό έθνος έχει απορρίψει την ταπείνωση σε όλη την ιστορία»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This