Reuters: Η Σαουδική Αραβία έτοιμη να «τρατάρει» 5 δισ. δολάρια την Τουρκία!

Ριάντ και Άγκυρα επιχειρούν να αναθερμάνουν ποικιλοτρόπως τις αναμεταξύ τους σχέσεις...

Must Read

Στα σκαριά deal-μαμούθ ανάμεσα σε Σαουδική Αραβία και Τουρκία, με τη χώρα της αραβικής χερσονήσου να ετοιμάζεται να καταθέσει 5 δισ. δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της γείτονος.

Αυτό δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας, καθώς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Reuters, τόνισε πως «είμαστε σε τελική συζήτηση για να κάνουμε μια κατάθεση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4.872.005.000 ευρώ)». Από την πλευρά της, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, Τούρκος αξιωματούχος που γνωρίζει το θέμα ανέφερε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο για μια συμφωνία ανταλλαγής ή κατάθεσης.

Η οικονομία της Τουρκίας έχει πιεστεί από την πτώση της τουρκικής λίρας και τον πληθωρισμό που έχει εκτοξευτεί πάνω από το 85% και μια συμφωνία ανταλλαγής ή καταθέσεων θα μπορούσε να τονώσει τα μειωμένα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας. Αναλυτές λένε ακόμη ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πάρει την υποστήριξη που θέλει, ενόψει των εκλογών τον Ιούνιο του 2023.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει συμφωνίες ανταλλαγής σε τοπικά νομίσματα με αρκετούς από τους ομολόγους της συνολικής αξίας 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ήδη υπέγραψε συμφωνία με την Κίνα για 6 δισεκατομμύρια δολάρια, με το Κατάρ για 15 δισεκατομμύρια δολάρια και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η δυναμική των συνομιλιών μεταξύ των κεντρικών τραπεζών των χωρών έρχεται μετά την κοινή προσπάθεια Άγκυρας και Ριάντ να αναθερμάνουν τους δεσμούς τους που διακόπηκαν μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018, μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνστα­ντινούπολη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This