Πούτιν: Ηθοποιοί και «φιλοπουτινικές» οι «μανάδες» Ρώσων στρατιωτών που συνάντησε!

Τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει...

Must Read

Το ότι η προ ημερών συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με μητέρες και συντρόφους στρατιωτών που πήγαν ως έφεδροι στον πόλεμο της Ουκρανίας, ήταν ένα ξεκάθαρο επικοινωνιακό show, ήταν, αν μη τι άλλο, προφανές. Ωστόσο, Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν πως οι γυναίκες που έδωσαν το «παρών» στην εν λόγω συνάντηση, δεν ήταν παρά «ηθοποιοί και μέλη “φιλοπουτινικών” οργανώσεων»!

«Συναντήθηκε με μια ομάδα εξαιρετικά πιστών σε αυτόν γυναικών, οι οποίες επιλέχθηκαν προσεκτικά, για να μην κάνουν δύσκολες ερωτήσεις» αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως η -εξπέρ σε κάτι τέτοια- «Daily Mail», τονίζοντας πως περιέχει στοιχεία μιας «κυνικά σκηνοθετημένης απάτης». Την ίδια ώρα, αληθινές μητέρες και σύζυγοι εφέδρων που βρίσκονται στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο, δηλώνουν εξοργισμένες για τον ντροπιαστικό τρόπο με τον οποίο ο Πούτιν απέφυγε να τις συναντήσει.

«Θα ήθελα να ξέρετε ότι, εγώ προσωπικά και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας – συμμεριζόμαστε τον πόνο σας», είπε ο Πούτιν στις γυναίκες που παραβρέθηκαν στην πολυδιαφημισμένη συνάντηση στην επίσημη κατοικία του Ρώσου προέδρου, προσθέτοντας «καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου – ειδικά για μια μητέρα… μοιραζόμαστε αυτόν τον πόνο». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέρος της οποίας μεταδόθηκε τηλεοπτικά, είπε, επίσης, ότι «πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας και θα τους πετύχουμε στο τέλος», καταγγέλλοντας αυτό που αποκάλεσε «προσπάθειες του εχθρού για παραπληροφόρηση».

Δημοσιογράφοι ταυτοποίησαν γυναίκες που βρέθηκαν στη συνάντηση

Ρώσοι δημοσιογράφοι ταυτοποίησαν ορισμένες από τις γυναίκες που επιλέχθηκαν για να συναντήσουν τον Πούτιν, ως γνωστές «πιστές» του προέδρου. Μία από αυτές είναι η Ναντέζντα Ουζάνοβα από το Αμπακάν, μέλος μιας υπερπατριωτικής ομάδας με την ονομασία «Combat Brotherhood», η οποία είχε εμφανιστεί σε εκδήλωση με τον Πούτιν να τραγουδά τον ρωσικό εθνικό ύμνο στην Κόκκινη Πλατεία, αφότου προσάρτησε με παράνομο τρόπο τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Η Άνα Γκερούσοβα, η οποία επίσης εθεάθη με τον Πούτιν στη συνάντηση, πιστεύεται ότι είναι η σύζυγος ενός στρατιωτικού επιτρόπου από το Ροστόφ, ενώ μια άλλη, η Ιρίνα Τας-Ολ, είναι πιστή αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης και δεν είναι σαφές ότι έχει παιδιά σε ηλικία που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν στον πόλεμο. Όσον αφορά στην 50χρονη Όλγα Μπέλτσεβα, είναι εκπρόσωπος του φιλοπουτινικού κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».

Η Γιούλια Μπελέχοβα, 40 ετών, έχει έναν γιο που υπηρετεί στον πόλεμο, αλλά έχει εκφράσει έντονα φιλοπολεμικές απόψεις και είναι επίδοξη βουλευτής στο κύριο πολιτικό κόμμα του Πούτιν, την «Ενωμένη Ρωσία». Ο γιος μιας άλλης μητέρας, της Ζαραντάτ Αγκίεβα από την Τσετσενία, έχει επαινεθεί από τον πιστό στον Πούτιν ηγέτη της περιοχής, Ραμζάν Καντίροφ. Έχει δύο γιους, εκ των οποίων ο ένας στρατιωτικός διοικητής και ο άλλος αρχηγός της αστυνομίας που έχει απειλήσει τους αντιρρησίες συνείδησης στον πόλεμο του Πούτιν.

Τέλος, η Μαρίνα Μιγκούνοβα είναι μέλος του Δημόσιου Επιμελητηρίου του Orekhovo-Zuevo, ενώ η Ολέσια Σιγκίνα είναι ηθοποιός, γνωστή κυρίως για τη συμμετοχή της σε γυρίσματα ορθόδοξων πατριωτικών ταινιών. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agentstvo Novosti δήλωσε ότι οι γυναίκες ήταν «υπάλληλοι φιλοκυβερνητικών δομών».

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Πούτιν είπε στις 17 «μητέρες» και «συζύγους» να προσέχουν τις διαδικτυακές «απάτες και ψέματα» σχετικά με τον πόλεμό του στην Ουκρανία. «Δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε τίποτα» στο διαδίκτυο σχετικά με τον πόλεμο, είπε. Οι γυναίκες εμφανίστηκαν χαρούμενες που τον συνάντησαν και οι 17 πόζαραν πρόθυμα για μια ομαδική φωτογραφία μαζί του.

Ωστόσο, η συνάντηση αυτή χαιρετίστηκε ως «επαίσχυντη εξαπάτηση» από οργισμένες μητέρες με πραγματικά παράπονα για τον πόλεμο, τα οποία δεν εκφράστηκαν, καθώς πολύ απλά… δεν τους επιτράπηκε να συμμετάσχουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This