Γερμανία: Έρχονται νέες συλλήψεις για τους νοσταλγούς του φασισμού!

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα και τους επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, τα σχέδια της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» για βίαιη ανατροπή της δημοκρατικής τάξης ήταν σοβαρά και προχωρημένα - Στόχος και ο Σολτς

Must Read

Με μεγάλο ενδιαφέρον όλη η Ευρώπη παρακολουθεί την υπόθεση του εξτρεμιστικού δικτύου «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger), στα ίχνη του οποίου έφτασε η αστυνομία έπειτα από μεγάλη επιχείρηση, και τώρα αναμένονται περισσότερες συλλήψεις καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, όπως τόνισαν οι αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα τόσο με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Πέτερ Φρανκ όσο και με τους επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, Τόμας Χάλντενβεγκ, και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ), Χόλγκερ Μουνχ, τα σχέδια της οργάνωσης για βίαιη ανατροπή της δημοκρατικής τάξης ήταν σοβαρά και προχωρημένα. Μάλιστα, οι έρευνες έφεραν στα χέρια της αστυνομίας, μεταξύ άλλων, και μια λίστα με 18 ονόματα πολιτικών, που οι ακροδεξιοί θεωρούσαν εχθρούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, μετά την υλοποίηση του σχεδίου τους να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο και να καταλάβουν την εξουσία, σκόπευαν να τους απελάσουν ή ακόμα και να τους εκτελέσουν. Μεταξύ των στόχων βρισκόταν και ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς, όπως ενημέρωσε τους «New York Times» πηγή με γνώση της υπόθεσης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Οπως ανακοίνωσε ο Μουνχ, μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, αναμένονται περισσότεροι ύποπτοι και συλλήψεις τις προσεχείς ημέρες και, αναφερόμενος στις έρευνες της Τετάρτης, έκανε λόγο για 54 άτομα και για έφοδο σε περισσότερα από 150 σημεία σε 11 κρατίδια. «Σε περίπου 50 από αυτές τις περιπτώσεις βρέθηκαν όπλα», είπε σχετικά.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος Τόμας Χάλντεβεγκ, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, διαβεβαίωσε ότι οι Αρχές Ασφαλείας είχαν στο στόχαστρο τους «Πολίτες του Ράιχ» ήδη από την προηγούμενη άνοιξη και είχαν «πολύ σαφή» εικόνα της δράσης και των σχεδίων τους.

Αποφασισμένοι και έτοιμοι να δράσουν

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η οργάνωση, η οποία έχει εγκληματική δομή με «κυβέρνηση» και «στρατό», «ήταν αποφασισμένη και θα επιχειρούσε κάτι», και γι’ αυτό οι Αρχές ανέλαβαν δράση τώρα, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια.

Ο Πέτερ Νόιμαν, αναλυτής για θέματα τρομοκρατίας, δήλωσε ότι από την οργάνωση «προέρχεται ο μεγαλύτερος δυνατός κίνδυνος τρομοκρατικής βίας». Η οργάνωση «είναι ικανή και πρόθυμη να προβεί σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του κράτους», το οποίο ούτως ή άλλως δεν αναγνωρίζει. Τα μέλη της «διατυπώνουν αντιστασιακές αφηγήσεις με μεγαλύτερη σαφήνεια, ισχυριζόμενα ότι έχουν το δικαίωμα και τη νομιμοποίηση για ένοπλη αντίσταση» τόνισε.

Κατά τα γερμανικά ΜΜΕ, μάλιστα, η βουλευτής που αναμειγνύεται είναι η Μπριγκίτ Μάσλακ-Γουίνκεμαν, η οποία αναμενόταν να αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, δικαστικό συμβούλιο της επέτρεψε να διατηρήσει τη θέση της ως δικαστή στο Βερολίνο, παρά τη διαμαρτυρία πολλών περιφερειακών δικαστικών Αρχών για τις ακροδεξιές απόψεις της.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ανέφερε ότι έκανε τακτικά αναρτήσεις στο Telegram, χρησιμοποιώντας το σύνθημα «WWG1WGA», το οποίο ανήκει στην ομάδα συνωμοσίας QAnon και σημαίνει «όπου πάει ένας πάμε όλοι». Να σημειωθεί πως στόχος έρευνας είναι και οι σχέσεις των μελών του «Ράιχ» με αυτό το «τραμπικό» κίνημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This