QatarGate: Η Εύα Καϊλή στις φυλακές όπου είχε οδηγηθεί και ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός

Θα παραμείνει εκεί μέχρι και την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης

Must Read

Οι φυλακές του St. Gilles, που βρίσκονται στο κέντρο των Βρυξελλών, θα είναι το προσωρινό «σπίτι» της Εύας Καϊλή, καθώς εκεί αναμένεται να οδηγηθεί (αν αυτό δεν έχει συμβεί ήδη) η ευρωβουλευτής, μετά τη σύλληψή της για το QatarGate.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, πρόκειται για τις ίδιες φυλακές όπου είχε οδηγηθεί και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, πριν εκδοθεί στην Ελλάδα, και εκεί θα «εγκατασταθεί» και η Καϊλή, μέχρι και την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το Βέλγιο είναι πολύ ευαίσθητο σε θέματα διαφθοράς και αναμένεται σκληρή στάση των αρχών των Βρυξελλών. Ως εκ τούτου, η «έκπτωτη» ευρωβουλευτής θα περάσει το τρίτο της βράδυ στα κρατητήρια, όπου οδηγήθηκε με ομόφωνη απόφαση δικαστή και ανακριτή, με τις βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Σύμφωνα δε με τα όσα μετέδωσαν τα βελγικά μέσα, πρώτος συνελήφθη ο Ιταλός σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, κατόπιν ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, ο οποίος και εντοπίστηκε έξω από ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες με μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η σύλληψη της ίδιας της Εύας μέσα στο σπίτι της, όπου και βρέθηκαν σακούλες γεμάτες με μετρητά, με αποτέλεσμα να μην τίθεται θέμα βουλευτικής της ασυλίας, καθώς θεωρείται πως πιάστηκε «επ’ αυτοφώρω».

Αύριο η επίσημη «καρατόμηση» της Καϊλή από το Ευρωκοινοβούλιο

Με το σκάνδαλο να έχει πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους της Ευρωβουλής, στην αυριανή συνεδρίασή της αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η «καρατόμηση» της Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου, ενώ, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του MEGA, ορισμένοι ζητούν να παραδώσει και την έδρα της, μία απόφαση που όμως αφορά όμως μόνο την ίδια.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν και ανακρίσεις σε υπαλλήλους της Ευρωβουλής, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί είτε έμμεσα είτε άμεσα με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. Μεταξύ άλλων, θα κληθεί να καταθέσει και η αδερφή της ευρωβουλευτή, Μανταλένα, η οποία ήταν και στενή συνεργάτης της.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This