«Άπιαστο όνειρο» το πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο – Ούτε σήμερα κατέληξαν σε συμφωνία οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε.

Ο κοσμάκης παγώνει και οι «27» τσακώνονται για (τις) λεπτομέρειες...

Must Read

Ο χειμώνας ήδη σαρώνει τη βόρεια Ευρώπη, αλλά οι «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να μην μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, ώστε να καταλήξουν σε μια οριστική συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου.

Όπως ανέφερε το «Reuters», ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας των χωρών – μελών της Ε.Ε. επιτεύχθηκε πρόοδος στα τεχνικά ζητήματα που συνδέονται με το πλαφόν, όμως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια λύση όχι με ομοφωνία, αλλά με πλειοψηφία. «Επιτύχαμε μια συμφωνία κατά 90-95% για το πλαφόν στην τιμή του αερίου όμως τα μεγάλα και συμβολικά ζητήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί», είπε ο Χάμπεκ, σημειώνοντας ότι οι χώρες χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπουργοί Ενέργειας αυτή τη φορά έφτασαν πολύ κοντά σε συμφωνία, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν τη «χρυσή τομή» στο ύψος του πλαφόν. Συμφωνήθηκε ο σκοπός και η διαδικασία απενεργοποίησης του πλαφόν, ενώ στο τραπέζι τέθηκαν προτάσεις για πλαφόν από 200 έως 220 ευρώ και στη συνέχεια από 220 έως 260 ευρώ. Με αυτές τις τιμές, ωστόσο, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους για το φυσικό αέριο στην -ήδη προγραμματισμένη- σύνοδο της ερχόμενης Δευτέρας, με τον Ζόζεφ Σικέλα, που προήδρευσε της σύσκεψης, να επισημαίνει το ύψος στην τιμή του πλαφόν στο φυσικό αέριο θα είναι και το μοναδικό θέμα συζήτησης.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This