Τσελίκ: Μητσοτάκης και Δένδιας σαμποτάρισαν πλήρως τις θετικές προσεγγίσεις της Τουρκίας φέτος

Οι σύμμαχοι της Τουρκίας επιμένουν να δίνουν στήριξη στην «μονομερή, κακομαθημένη και μαξιμαλιστική» προσέγγιση της Ελλάδας, υποστήριξε επίσης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Must Read

Το φταίξιμο στην… Ελλάδα ρίχνει ο Ομέρ Τσελίκ για το γεγονός ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένουν (και φέτος) ιδιαίτερα τεταμένες, καθώς, όπως υποστηρίζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας «πέρασαν τη χρονιά που φεύγει σαμποτάροντας πλήρως τις θετικές προσεγγίσεις της Τουρκίας»!

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη Αριάνας Φερεντίνου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισήμανε σε σημερινές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως «η προσπάθεια της Ελλάδας να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, είναι μια εικόνα που δεν εξυπηρετεί την ειρήνη».

«Όταν πρόκειται για εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι σύμμαχοί μας, δίνοντας στήριξη στην μονομερή, κακομαθημένη και μαξιμαλιστική προσέγγιση της Ελλάδας, έδειξαν ότι δεν διαθέτουν την ικανότητα, το όραμα και την προοπτική της ειρήνης», πρόσθεσε.

«Στην πραγματικότητα, όπως είδαμε, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας Πρωθυπουργός πέρασαν τη χρονιά που φεύγει σαμποτάροντας πλήρως τις θετικές προσεγγίσεις της Τουρκίας (…) Φυσικά, είναι εξαιρετικά σημαντικό η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου να πάρει τη θέση της στον Οργανισμό των Τουρκικών Κρατών ως παρατηρητής (…) Οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου σημάδεψαν επίσης τον τελευταίο χρόνο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This