ΗΠΑ: Χιονοθύελλα «ακυρώνει» τα Χριστούγεννα – Σχεδόν 2.000 πτήσεις δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν!

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ο υδράργυρος μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και... 15 βαθμούς χαμηλότερα από τα συνηθισμένα -για την εποχή- επίπεδα

Must Read

Σε κατάσταση πανικού οι ΗΠΑ εξαιτίας χιονοθύελλας, η οποία ήδη πλήττει τη χώρα, καθώς χιλιάδες πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο 48ωρο έχουν ακυρωθεί, κι ενώ την Κυριακή έχουμε Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς ότι τις επόμενες 48 ώρες αναμένονται «επικίνδυνες και απειλητικές» καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμβουλεύοντας όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους να φύγουν αμέσως. «Πρόκειται για επικίνδυνες και απειλητικές, πραγματικά σοβαρές καταιγίδες από την Οκλαχόμα μέχρι το Ουαϊόμινγκ και το Μέιν… Ως εκ τούτου, προτρέπω όλους να λάβουν σοβαρά υπόψη τις κατά τόπους προειδοποιήσεις», είπε σχετικά ο πρόεδρος Μπάιντεν.

https://twitter.com/NDNews_Weather/status/1605954329558384641

«Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε, φύγετε τώρα! Δεν είναι αστείο!», τόνισε, προσθέτοντας πως έδωσε άδεια σε μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου, ώστε να αναχωρήσουν νωρίτερα για τους χριστουγεννιάτικους προορισμούς τους. Παρότι σχεδιάζει να περάσει τα Χριστούγεννα στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση τόσο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όσο και από τη FEMA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης).

Την ίδια ώρα, σχεδόν 2.000 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για το επόμενο 48ωρο έχουν ακυρωθεί, συμπεριλαμβανομένων 700 μόνο στο Σικάγο. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν επίσης στο Ντένβερ, όπου τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει και η θερμοκρασία έχει κατέβει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να προκαλέσει συνθήκες χιονοθύελλας στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, βροχές τις οποίες θα ακολουθήσει παγετός στην Ανατολική Ακτή, ριπές ανέμου 100 χλμ/ώρα και τσουχτερό κρύο ακόμη και στον νότο, μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό. Οι μετεωρολόγοι, μάλιστα, προειδοποιούν πως ο υδράργυρος σε ορισμένες περιοχές μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και 15 βαθμούς χαμηλότερα από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.

Οι αρχές του Οχάιο και του Τενεσί προειδοποίησαν τους οδηγούς ότι οι βρεγμένοι δρόμοι αναμένεται να μετατραπούν σε παγοδρόμια, εξαιτίας της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, ενώ η Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι και η Τζόρτζια έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Περιμένουμε καιρικές συνθήκες που δεν έχουμε δει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον», ανέφερε χαρακτηριστικά ε ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This