Ο υπουργός ΠΝ των ΗΠΑ προειδοποιεί: Είτε θα εξοπλίζουμε την Ουκρανία είτε τις ΗΠΑ!

Must Read

Ο Υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Κάρλος Ντελ Τόρο δήλωσε ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να επιλέξει μεταξύ του οπλισμού του ή του οπλισμού της Ουκρανίας, καθώς οι παραγωγοί όπλων δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν…

Ο Ντελ Τόρο ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν “το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να φτάσει στο σημείο όπου θα πρέπει να αποφασίσει εάν πρέπει να εξοπλιστεί ή να οπλίσει την Ουκρανία, και εάν έχει ήδη φτάσει το Ναυτικό των ΗΠΑ σε αυτό το σημείο;” σύμφωνα με το Defense One.

Ο υπουργός απάντησε λέγοντας “Σχετικά με τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων για τον αγώνα στην Ουκρανία… Ναι, αυτό είναι πάντα μια ανησυχία για εμάς. Και το παρακολουθούμε πολύ, πολύ στενά.”

«Δεν θα έλεγα ότι είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο, αλλά εαν η σύγκρουση συνεχιστεί για άλλους έξι μήνες, για έναν ακόμη χρόνο, σίγουρα συνεχίζει να ταλανίζει την αλυσίδα εφοδιασμού με τρόπους που είναι δύσκολο να απαντηθούν», πρόσθεσε ο Ντελ Τόρο.

Ο υπουργός Πολεμικού Ναυτικού συνέχισε εξηγώντας πώς η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Kathleen Hicks συνεργάζεται στενά με την αμυντική βιομηχανία για να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τυχόν προκλήσεις ή εμπόδια που επιβραδύνουν την παραγωγή όπλων.

«Είναι προφανές ότι ξέρετε, αυτές οι εταιρείες έχουν ένα σημαντικό αγώνα για το μέλλον», είπε ο Ντελ Τόρο. «Πρέπει να επενδύσουν στο εργατικό τους δυναμικό, καθώς και στις επενδύσεις κεφαλαίου που πρέπει να κάνουν στις δικές τους εταιρείες για να αυξήσουν τους ρυθμούς παραγωγής τους».

Αυτές οι ερωτήσεις προέκυψαν μετά από σχόλια που έγιναν από έναν ναύαρχο τεσσάρων αστέρων που ισχυρίστηκε ότι οι αμυντικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν την πανδημία ως δικαιολογία για την καθυστέρηση της παράδοσης όπλων.

Ο Ναύαρχος Ντάριλ Κοντλ, επικεφαλής της Διοίκησης των Δυνάμεων του Στόλου των ΗΠΑ είχε εκφράσει την ανησυχία του για την επάρκεια των οπλικών συστημάτων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει διαθέσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μόνο 47 δισεκατομμύρια δολάρια προήλθαν από το νομοσχέδιο των ομοσπονδιακών δαπανών ύψους 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της κυβέρνησης στο τέλος του έτους που πέρασε από τη Βουλή τον Δεκέμβριο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ασκήσει έντονη κριτική για τις τεράστιες ποσότητες όπλων και τη χρηματοδότηση που έχει δώσει ο Λευκός Οίκος στην Ουκρανία, με πολλούς από αυτούς να ζητούν να σταματήσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This