Σάλος στη Γαλλία από την αυτοκτονία 13χρονου που δεχόταν bullying από συμμαθητές του

Έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τον άτυχο μαθητή στην απονενοημένη αυτή πράξη

Must Read

Σοκ στη γαλλική κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του Λουκάς, ενός 13χρονου αγοριού που είχε πέσει θύμα bullying στο σχολείο του, το οποίο βρέθηκε κρεμασμένο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στα Βόσγια της ανατολικής Γαλλίας.

Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα, με τους εισαγγελείς να έχουν ξεκινήσει, πλέον, έρευνα για παρενόχληση ανηλίκου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο περιφερειακός εισαγγελέας Φρεντερίκ Ναόν δήλωσε χθες βράδυ πως οι φίλοι του αγοριού είπαν στους ανακριτές ότι ο 13χρονος δεχόταν bullying «από μαθητές στο σχολείο του για αρκετούς μήνες λόγω της ομοφυλοφιλίας του».

Σήμερα, ο ίδιος τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι στο ημερολόγιό του υπήρχε καταχώρηση στην οποία «εξέφραζε την επιθυμία να αφαιρέσει τη ζωή του». Ο Ναόν δήλωσε ότι η έρευνα θα καθορίσει εάν υπήρξε «άμεση αιτιώδης σχέση» ανάμεσα στον σχολικό εκφοβισμό και την αυτοκτονία του Λούκας, και κάλεσε την αστυνομία να προχωρήσει «με προσοχή». Σκοπός της έρευνας, είναι, επίσης να εξακριβωθεί η «έκταση» του σχολικού εκφοβισμού, για πόσο καιρό γινόταν και τι ακριβώς λεγόταν, καθώς και το αν υπήρξε διαδικτυακή παρενόχληση, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Η τοπική εκπαιδευτική αρχή δήλωσε ότι ο Λούκας είχε γίνει στόχος «χλευασμού» στο σχολείο από το τέλος των διακοπών του Σεπτεμβρίου. «Αυτό ελήφθη αμέσως σοβαρά υπόψη από τις ομάδες του σχολείου, οι οποίες επέδειξαν μεγάλη προσοχή σε καθημερινή βάση», ανέφερε.

Παρέμβαση του Υπουργείου Εκπαίδευσης

Η οικογένεια του 13χρονου δεν έχει υποβάλει ακόμη μήνυση, αλλά, σύμφωνα με τον εισαγγελέα το τι ακριβώς συνέβη στο σχολείο «Λουί Αρμάν» στην πόλη του Γκολμπέ, έχει μεταφερθεί στο Υπουργείο Εκπαίδευσης. «Σκέφτομαι όλους τους μαθητές σαν κι εκείνον που υφίστανται εκφοβισμό. Η απελπισία τους είναι η βάση της αποφασιστικότητάς μου να αποτρέψω κάθε μορφή εκφοβισμού», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Παπ Εντιαγέ.

Ο υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον, ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος ενώ υπηρετούσε ως υπουργός Ευρώπης το 2020, έγραψε στο Twitter: «Η ομοφοβία σκοτώνει. Θλίψη και συμπαράσταση στην οικογένεια του Λούκας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This