Μαζικές διαδηλώσεις στη Μαδρίτη για την υποβάθμιση του ισπανικού ΕΣΥ

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την περιφερειακή κυβέρνηση της ισπανικής πρωτεύουσας ότι διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ευνοεί τους ιδιωτικούς παρόχους της

Must Read

«Οι περικοπές στη δημόσια υγεία είναι έγκλημα», βροντοφώναξαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί, εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, οι οποίοι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη, ενάντια στην «καταστροφή του δημόσιου συστήματος υγείας» από τη συντηρητική περιφερειακή κυβέρνηση της ισπανικής πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με το ertnews.gr, διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για το γεγονός ότι η περιφερειακή κυβέρνηση διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ευνοεί τους ιδιωτικούς παρόχους της, παρά το γεγονός ότι η Ισαβέλ Ντίαθ Αγιούσο του Λαϊκού Κόμματος, επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Μαδρίτης, αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι οι διαδηλώσεις, αλλά και οι απεργίες ενορχηστρώνονται από αριστερά κόμματα, ενόψει των φετινών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Ντυμένος με στολή Χάρου και κρατώντας ένα ψεύτικο δρεπάνι, ένας διαδηλωτής κρατά μια πινακίδα που γράφει «είμαι το σχέδιο της Αγιούσο για (την) μονάδα επειγόντων περιστατικών».

«Έχουμε περίπου 40 ή 50 ασθενείς την ημέρα και μπορούμε να τους δίνουμε περίπου έξι λεπτά στον καθένα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μας επιτρέπουν να παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα στους ασθενείς», είπε στο Reuters η 62χρονη Άνα Ενκίνας, γιατρός που εργάζεται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στη Μαδρίτη εδώ και 37 χρόνια.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης με επικεφαλής την Αγιούσο έχει δεχθεί πυρά τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 το 2020, για ελλείψεις σε προσωπικό σε νοσοκομεία και κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Τον περασμένο Νοέμβριο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης, για να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

  • Δείτε πλάνα από τη διαδήλωση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This