Ο Ακάρ δεν διανοείται το ΝΑΤΟ χωρίς την Τουρκία!

Ο Τούρκος υπουργός ρίχνει στάχτη στα μάτια και δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Must Read

Στους Financial Times έδωσε συνέντευξη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, για να χαρακτηρίσει «αδιανόητο» ένα ΝΑΤΟ χωρίς τη χώρα του. Τόνισε, για να ρίξει στάχτη στα μάτια των συμμάχων, ότι «είμαστε ένα δοκιμασμένο έθνος, ένας δοκιμασμένος στρατός που δεν θα ενεργούσε κατά τρόπο που θα ερχόταν σε αντίθεση με τις συμμαχίες μας. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Αναφέρθηκε και στην ένταξη στη συμμαχία της Φινλανδίας και της Σουηδίας, λέγοντας: «Υποστηρίζουμε πλήρως την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ. Ακριβώς όπως σεβόμαστε την επιθυμία των υποψηφίων χωρών να γίνουν μέλη, πρέπει και αυτές οι χώρες να σέβονται τις δικές μας ανησυχίες αναφορικά με τα θέματα ασφαλείας. Θέλουμε να λυθεί αυτό το πρόβλημα, αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Περιμένουμε από τη Σουηδία και τη Φινλανδία να ολοκληρώσουν το έργο τους και να δώσουν μια λύση σε αυτό το θέμα».

Φυσικά δήλωσε αισιόδοξος πως το αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία και τόνισε: «Θέλουμε να ενισχύσουμε τον στρατό μας και οι ΗΠΑ θέλουν οι χώρες του ΝΑΤΟ να ξοδεύουν περισσότερα για την άμυνα, αλλά μετά έρχονται και θέτουν περιορισμούς στις δικές μας αγορές στρατιωτικού υλικού».

Και για ακόμη μια φορά η Άγκυρα «έπαιξε» το χαρτί του ενδιάμεσου με τη Ρωσία, αναφέροντας: «Κάποιος πρέπει να μιλάει με τη Ρωσία… χωρίς αυτόν τον διάλογο θα υπήρχε αδιέξοδο. Θα περιμέναμε από τη Δύση να ευχαριστήσει τον πρόεδρό μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This