Η Εύα Καϊλή έτοιμη να προσφύγει σε διεθνείς οργανισμούς για τα «βασανιστήρια»!

Must Read

Όχι μόνο επιμένει πως έχει δεχτεί «βασανιστήρια» από αστυνομικούς στις φυλακές του Χάρεν, στις Βρυξέλλες, όπου εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενη, αλλά η Εύα Καϊλή φέρεται πως ετοιμάζεται να προσφύγει σε διεθνείς οργανισμούς για να τα καταγγείλει.

Στις Βρυξέλλες, πάντως, ήδη διεξάγουν έρευνα σχετικά με τα όσα έχει καταγγείλει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η οποία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN φέρεται να δήλωσε μέσα από τις φυλακές: «Ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν, δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει». Μάλιστα, όπως αναφέρει το MEGA, η Καϊλή αγωνίζεται για να κάνει την κόρη της περήφανη. «Το παιδί μου μού δίνει δύναμη να πολεμήσω για την αθωότητά μου. Θέλω να είναι περήφανη για μένα όταν μεγαλώσει», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Οπως αναφέρει με τη σειρά του το ρεπορτάζ του STAR, οι συνήγοροι της ευρωβουλευτή Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος προχωρούν ένα βήμα παραπάνω και μετά από συνεννόηση με την κατηγορουμένη, θα καταγγείλουν τα «βασανιστήρια» στον Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βρυξελλών και στους διεθνείς οργανισμούς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, τα «βασανιστήρια» που καταγγέλλει η Εύα Καϊλή είναι απομόνωση, έκθεση σε κρύο, συνθήκες που της απαγόρευαν τον ύπνο και άρνηση να  της επιτρέψουν να πλυθεί ενώ αιμορραγούσε (λόγω περιόδου), με τα λεγόμενά της να κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου. «Συμπεριφέρθηκαν στη γυναίκα όπως στον Μεσαίωνα, στο κρύο και χωρίς τη δυνατότητα να πλυθεί και είδε την 23 μηνών κόρη της μόνο δύο φορές στις έξι εβδομάδες κράτησης», μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ και αναφέρθηκαν στις δηλώσεις Δημητρακόπουλου πως «υποβλήθηκε σε “βασανιστήρια” την περασμένη εβδομάδα, όταν ήταν υπό κράτηση για 16 ωρες από την ομοσπονδιακή αστυνομία».

«Η Εύα Καϊλή μπορεί να μηνύσει τους αστυνομικούς»

Για τους Βέλγους ο βασανισμός κρατουμένου θεωρείται ένα πολύ σοβαρό αδίκημα. «Τιμωρείται από 20 έως 30 χρόνια κάθειρξη, οπότε η κυρία Καϊλή μπορεί να κάνει μήνυση κατά των Βέλγων αστυνομικών και να ζητήσει την τιμωρία τους. Μπορεί να απευθυνθεί σε εσωτερικά και διεθνή όργανα, αφού πρώτα εξαντλήσει τα εσωτερικά ένδικα μέσα», δήλωσε ο Αλέξης Αναγνωστάκης, μέλος ΔΣ Ευρωπαίων ποινικολόγων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο -φερόμενος ως εγκέφαλος- του Qatargate Αντόνιο Παντσέρι έχει βάλει ήδη στο «κάδρο» την Εύα Καϊλή, κάτι που δε λειτούργησε υπέρ της κατά την ακρόασή της. «Είναι προφανές ότι την ίδια εποχή υπάρχει συμφωνία Παντσέρι, στοχεύει στον ανώτατο αξιωματούχο του μεγαλύτερου σκανδάλου της Ε.Ε., που είναι η Εύα Καϊλή. Επομένως, ήταν πρακτικά απίθανο να αφηνόταν ελεύθερη», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ως γνωστόν, μετά τη συμφωνία του με τις βελγικές αρχές, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής άρχισε να δίνει ονόματα ανθρώπων εμπλεκόμενων στο πολύκροτο σκάνδαλο, προκειμένου να κερδίσει μια όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη μεταχείριση για τον ίδιο, με αποτέλεσμα πολλά από τα μέλη του κυκλώματος να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Η νέα κατάθεση του Παντσέρι αναμένεται την Τρίτη 24 του μήνα.

Στο κελί για ακόμη 30 ημέρες

Κατόπιν απόφασης των Βέλγων δικαστών, η Εύα Καϊλή επέστρεψε χθες στο κελί της, καθώς, παρά το γεγονός ότι έδωσε μάχη στο δικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη, δεν τα κατάφερε, καθώς, αν και δεν θεωρείται, πλέον, ύποπτη φυγής, εξακολουθούν να φοβούνται ότι (αν βγει με «βραχιολάκι») ενδέχεται να προβεί σε αλλοίωση στοιχείων χρήσιμων για την έρευνα, καθώς και ότι είναι πιθανόν να έρθει σε επαφή με άλλους υπόπτους.

Ως εκ τούτου συνεχίζει να κρατείται απομονωμένη, σε μια ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα, καθώς κύριο μέλημα των Βέλγων είναι να μη μιλήσει σε κανέναν, ούτε μέσα στη φυλακή, αλλά ούτε και να διαρρεύσει, μέσω τρίτων, οποιαδήποτε πληροφορία ή κάποιο μήνυμα στον «κύκλο Παντσέρι».

Οπως είπε ο δικηγόρος της, η Καϊλή δεν προσπάθησε να συγκινήσει, προσπάθησε να πείσει: «Πήρε τον λόγο για 10 λεπτά, δήλωσε αθώα και ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι της, κοντά στο παιδί της, με περιοριστικούς όρους».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This