Πυροβολισμοί στο Λος Άντζελες: Δέκα οι νεκροί – Αναζητείται ο δράστης

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Must Read

Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων από πυρά σε αίθουσα χορού στο Μόντερεϊ Παρκ, στην Καλιφόρνια, καθώς δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν την ώρα που γιόρταζαν το κινεζικό Νέο Έτος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δράστης διέφυγε και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ανακοινώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, περίπου πέντε ώρες μετά την επίθεση, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη, ενώ η αστυνομία δεν έδωσε καμιά περιγραφή του υπόπτου ούτε διευκρίνισε το είδος του όπλου που χρησιμοποίησε. Σύμφωνα με αξιωματούχο του γραφείου του σερίφη, οι αρχές αγνοούν αν ο ύποπτος γνώριζε τα θύματα ή πρόκειται για επίθεση που στρεφόταν εναντίον μιας κοινότητας.




Δέκα τραυματίες, ένας σε κρίσιμη κατάσταση

Πλην των νεκρών, άλλοι δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά και μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Τουλάχιστον ένας εκ των τραυματιών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το χρονικό του μακελειού

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μετά τις 10 μ.μ. του Σαββάτου (08:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) σε χώρο όπου γιορταζόταν το κινεζικό Νέο Έτος. Περίπου τα δύο τρίτα των περίπου 61.000 κατοίκων του Μόντερεϊ Παρκ, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από το Λος Άντζελες, είναι ασιατικής καταγωγής.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τραυματίες σε φορεία να μεταφέρονται από τραυματιοφορείς σε ασθενοφόρα. Γύρω από το σημείο των πυροβολισμών -σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για μια χορευτική λέσχη- η αστυνομία φρουρεί δρόμους που έχει αποκλείσει, όπως φαίνεται στα βίντεο.




«Η καρδιά μας πηγαίνει σ’ αυτούς που έχασαν αγαπημένους απόψε στη γειτονική μας πόλη, το Μόντερεϊ Πάρκ, από πυρά εναντίον του πλήθους», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter o δημοτικός αξιωματούχος του Λος Άντζελες Κένεθ Μεχία.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στο Λος Άντζελες: Εννέα νεκροί και 16 τραυματίες από πυροβολισμούς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This