Γαλλία: «Καμπανάκι» για τις σοβαρές ελλείψεις σε σημαντικά φάρμακα

Οι φαρμακευτικές εταιρείες που τα παράγουν αρνούνται κατηγορηματικά τον όρο «έλλειψη», αναφέρει η «Le Monde»

Must Read

Την έντονη ανησυχία του για τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Γαλλικών Φαρμακευτικών Σωματείων της Γαλλίας, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στα φάρμακα που αφορούν παιδικές ασθένειες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Πιερ Ολιβιέ Βαριό, μιλώντας στην εφημερίδα «Le Monde»,  μεταξύ των ελλείψεων που έχουν καταγραφεί είναι σε αντικαρκινικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αναλγητικά και αντιυπερτασικά φάρμακα, ενώ τόνισε πως οι ελλείψεις κορυφώθηκαν το φθινόπωρο του 2022, όταν οι παιδιατρικές εκδόσεις της παρακεταμόλης και της αμοξικιλλίνης άρχισαν να εξαντλούνται στα ράφια των ευρωπαϊκών φαρμακείων.

https://twitter.com/JaunNews/status/1617906467323146244

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν αυτά τα φάρμακα αρνούνται κατηγορηματικά τον όρο «έλλειψη» και ότι για να δικαιολογήσουν την κατάσταση προβάλλουν το απρόβλεπτο επιδημικό πλαίσιο, που χαρακτηρίζεται από την πρώιμη και ιογενή άφιξη των χειμερινών λοιμώξεων. Από την άλλη, η γαλλική υπηρεσία φαρμακευτικής ασφαλείας, ANSM, το 2019 κατέγραψε 1.504 αναφορές για ελλείψεις φαρμάκων, ενώ το 2021 κατέγραψε 2.160 αναφορές, δηλαδή υπήρξε αύξηση κατά 43%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This