Παράθυρο Μενέντεζ για πώληση αεροσκαφών στην Aγκυρα

«Iσως η κυβέρνηση Μπάιντεν χρησιμοποιήσει τη δική μου στάση για την πώληση ως έναν μοχλό πίεσης για να κάνει την Τουρκία να συμπεριφερθεί διαφορετικά»

Must Read

Τη λύση που θα υιοθετήσουν οι ΗΠΑ ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις του Κογκρέσου και συγκεκριμένα του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ για την πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία σκιαγράφησε ο ίδιος ο γερουσιαστής σε συνέντευξή του στο Mega.

Ναι μεν είπε ότι όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν θα ψηφίσει την πώληση των αεροσκαφών, αλλά αφήνει για πρώτη φορά ένα παράθυρο ανοικτό: «Iσως η κυβέρνηση Μπάιντεν χρησιμοποιήσει τη δική μου στάση για την πώληση ως έναν μοχλό πίεσης για να κάνει την Τουρκία να συμπεριφερθεί διαφορετικά και, αν συμβεί αυτό, ας είναι, θα μπορούσε να είναι μια θετική εξέλιξη. Αλλά αυτή τη στιγμή σκοπεύω να εξακολουθήσω να κάνω αυτό που έχω πει πως θα κάνω, δηλαδή να μην εγκρίνω την πώληση».

Στην ερώτηση αν η Τουρκία σταματήσει τις απειλές προς την Ελλάδα μόνο μέχρι να αγοράσει τα F-16 και πώς θα μπορούσε η αμερικανική πλευρά να διασφαλίσει ότι θα τηρήσει η Αγκυρα τις υποσχέσεις της, ο κ. Μενέντεζ απάντησε: «Ναι, φυσικά, δεν είναι μόνο λόγια, θα απαιτούνται και πράξεις και πρέπει να σκεφτούμε ποιοι είναι οι όροι που θα εφαρμόζονταν και οι πράξεις που θα απαιτούνταν από πλευράς της Τουρκίας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η τουρκική κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της σε μια τέτοια πώληση». Πάντως, ξεκαθάρισε πως «δεν είμαστε κοντά σε ένα τέτοιο σημείο».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This