Απεγνωσμένη προσπάθεια της Σουηδίας να σταματήσει την μετανάστευση

20% του πληθυσμού της είναι γεννημένοι εκτός Σουηδίας!

Must Read

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η κυβέρνηση της Σουηδίας καθώς αναμένεται να ξεκινήσει μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης με στόχο να αποθαρρύνει τους μετανάστες να έρχονται στη χώρα.

Σύμφωνα με το euractiv, την ανακοίνωση έκαναν η υπουργός Μετανάστευσης Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ και ο ακροδεξιός ηγέτης των Σουηδοδημοκρατών στο κοινοβούλιο Χένρικ Βίνγκε σε συνέντευξη Τύπου.

Η κυβέρνηση θα κάνει περισσότερες προσπάθειες ενημέρωσης στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εκστρατείας θα γίνει στοχευμένη επικοινωνία με ξένες εκδόσεις και πρακτορεία ειδήσεων, καθώς και ενημέρωση των ξένων πρεσβειών στη Σουηδία.

«Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη, μεταξύ άλλων, με εντολή να δημιουργήσει μια αλλαγή παραδείγματος στη μεταναστευτική πολιτική. Αυτό απαιτεί πολλές και σημαντικές αλλαγές», υπενθύμισε η Μάλμερ Στένεργκαρντ στη συνέντευξη Τύπου.

Να σημειωθεί ότι στην Σουηδία που απαριθμεί 10 εκατομμύρια κατοίκους κατά μέσο όρο 121.000 μετανάστες καταφθάνουν κάθε χρόνο από το 2016. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως πλέον το 20% του πληθυσμού γεννήθηκε στο εξωτερικό το 2021, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία!

Σύμφωνα με την υπουργό Μετανάστευσης , η καλύτερη ενημέρωση θα μπορούσε να αποτρέψει ανθρώπους χωρίς προστασία από το να έρθουν στη Σουηδία και να μειώσει τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες.

«Σήμερα, τα δύο τρίτα όσων έρχονται στην Ευρώπη δεν έχουν λόγους προστασίας. Αφήνουν τη ζωή τους στα χέρια των διακινητών προσφύγων και εξακολουθούν να τους επιτρέπεται να επιστρέψουν. Εάν ενημερωθούν για τους κανόνες, μειώνουμε τον κίνδυνο να υποφέρουν αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε η Μάλμερ Στένεργκαρντ.

Η ίδια υποστηρίζει πως η Σουηδία αποτελεί «πόλο έλξης» καθώς ο κόσμος θεωρεί πως είναι μια χώρα που  προσφέρει γενναιόδωρες παροχές.

«Οι άνθρωποι είναι συχνά καλά ενημερωμένοι και υπάρχει λόγος που 163.000 άνθρωποι ταξίδεψαν από όλη την Ευρώπη στη μικρή κρύα Σουηδία του βορρά το 2015. Ήταν επειδή γνώριζαν ότι υπήρχαν πιο γενναιόδωροι κανονισμοί», ανέφερε.

Στις εκλογές που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο, το κεντροδεξιό μετριοπαθές κόμμα, οι Χριστιανοδημοκράτες και το Φιλελεύθερο κόμμα σχημάτισαν κυβέρνηση συνασπισμού με την υποστήριξη του ακροδεξιού SD, το οποίο σημείωσε ένα ιστορικό ποσοστό 20%. Το ακροδεξιό κόμμα έμεινε εκτός κυβέρνησης με αντάλλαγμα να περάσει μεγάλα τμήματα της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής του.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This