Η Σουηδία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία, λόγω των αναταραχών μετά το κάψιμο του Κορανίου

Πολύ δύσκολο να λάβει το πολυπόθητο «πράσινο φως» από τον Ερντογάν η σκανδιναβική χώρα...

Must Read

Μετά τη ραγδαία επιδείνωση στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σουηδίας και Τουρκίας, λόγω του σκηνικού με την πυρπόληση του Κορανίου στη Στοκχόλμη από έναν ακροδεξιό πολιτικό την περασμένη εβδομάδα, η σουηδική κυβέρνηση προχώρησε σήμερα Σάββατο σε ταξιδιωτική οδηγία προς τους Σουηδούς που βρίσκονται στην Τουρκία.

«Οι Σουηδοί στην Τουρκία καλούνται να ενημερώνονται για την εξέλιξη των γεγονότων και να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το σουηδικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανέστειλε τις συνομιλίες με τη Σουηδία και τη Φινλανδία σχετικά με τα αιτήματά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μετά την κίνηση του Ράσμους Παλουντάν, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας «Σκληρή Γραμμή», να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

Οι ενέργειες του Παλουντάν οδήγησαν σε δεκάδες διαδηλώσεις σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Τουρκία. «Διαδηλώσεις πιθανόν να πραγματοποιηθούν έξω από την πρεσβεία στην Άγκυρα και από το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη μέσα στις επόμενες ημέρες», αναφέρεται, επίσης, στην ταξιδιωτική οδηγία.

https://twitter.com/Fi_Sabilillah_/status/1617442901616922624

Σημειώνεται ότι, σχολιάζοντας την κίνηση του Παλουντάν, ο σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον είπε ότι υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου. «Αλλά, αυτό που είναι νόμιμο, δεν είναι απαραίτητα και σωστό. Το κάψιμο βιβλίων ιερών για πολλούς είναι μια βαθιά ασεβής ενέργεια», έγραψε σχετικά στο Twitter, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This