H Τουρκία απέρριψε βοήθεια του Έλον Μασκ στους πολύνεκρους σεισμούς

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος προσφέρθηκε να παρέχει δορυφορικό διαδίκτυο μέσω της γνωστής -από τη ρωσοουκρανική σύρραξη- υπηρεσίας Starlink

Must Read

Δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία μέσω της SpaceX προσέφερε στην Τουρκία ο Έλον Μασκ, ως βοήθεια στον κρατικό μηχανισμό μετά τους δύο καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα τα ξημερώματα, με την τουρκική κυβέρνηση να… τού το αρνείται «ευγενικά»!

Συγκεκριμένα, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία του SpaceX θα μπορούσε να προσφέρει την υπηρεσία Starlink για δορυφορικό Διαδίκτυο, εφόσον λάβει έγκριση από την τουρκική κυβέρνηση. Σύμφωνα, ωστόσο, με το Bloomberg, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, ευχαρίστησε τον Μασκ για την πρόταση, αλλά είπε ότι η Τουρκία έχει αρκετή δορυφορική χωρητικότητα.

Η χώρα έχει σταθμούς βάσης που λειτουργούν με μπαταρίες, αν και δεν μπορεί να παρασχεθεί ηλεκτρική ενέργεια σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με τον ίδιο. Αξίζει να σημειωθεί πως η SpaceX πρόκειται να εκτοξεύσει τον Turksat 6A, πρώτο δορυφόρο επικοινωνίας της Τουρκίας, σε τροχιά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This