Ραγίζουν καρδιές οι μαρτυρίες στα συντρίμμια: «Χάνουμε κάθε ελπίδα να σωθούν παιδιά»

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωση εγκλωβισμένων στα ερείπια

Must Read

Στην Τουρκία 24.400 άνθρωποι συμμετέχουν έως στιγμής στις έρευνες για επιζώντες στα συντρίμμια μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, ενώ 5.775 κτήρια επιβεβαιώθηκε ότι έχουν καταρρεύσει.

Όλα δείχνουν πως, 23 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από τον σεισμό «τέρας»! Ασύλληπτος ο αριθμός των νεκρών, ασύλληπτος και ο αριθμός όσων ανθρώπων εξακολουθούν να πλήττονται μέχρι τώρα. Πολλοί άνθρωποι θα μείνουν άστεγοι, τόσο στην Τουρκία όσο και στη Σύρια. Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου τραγωδία.

Γιατρός σε σεισμόπληκτη περιοχή της βόρειας Συρίας περιέγραψε την κατάσταση στο νοσοκομείο, ως «εμπόλεμη ζώνη». Εργάστηκε για περισσότερες από 18 ώρες χειρουργώντας κυρίως παιδιά. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, φαρμάκων και ηλεκτρικού ρεύματος μετά τον φονικό σεισμό. Οι αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης εκατοντάδων παγιδευμένων κάτω από τα ερείπια συνεχίζονται μετά τον τεράστιο σεισμό που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία νωρίς τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι.

 

«Αρνητικό ρεκόρ για τα παιδιά»

Ο Δρ Osama Sallom, της Συριακά Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (SAMS), εργάζεται στο νοσοκομείο Bab Al Hawa, το οποίο έχει δεχθεί πάνω από 400 τραυματίες και έχει αναφέρει πάνω από 50 θανάτους. «Οι περισσότεροι ασθενείς είναι παιδιά που αιμορραγούν και πεθαίνουν από το κρύο». «Ψάχνουμε κάτω από τα συντρίμμια, αλλά κάνει πολύ κρύο. Λαμβάνουμε όλο και περισσότερους ασθενείς κάθε ώρα. Το νοσοκομείο έχει κατακλυστεί από τραυματίες». Ο Δρ Sallom δήλωσε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού στο νοσοκομείο και όλοι οι θάλαμοι είναι κατειλημμένοι από ασθενείς, κυρίως γυναίκες και παιδιά. «Όλα τα κρεβάτια μας είναι γεμάτα – οι άνθρωποι αναγκάζονται να ξαπλώνουν στο πάτωμα». «Θυμίζει εμπόλεμη ζώνη». «Συνεχώς ακούω ασθενοφόρα να έρχονται με περισσότερα θύματα. Η πιθανότητα να σωθούν άνθρωποι μειώνεται».

Ο Δρ Sallom συνέχισε λέγοντας ότι τα σύνορα ήταν κλειστά και οι ασθενείς δεν μπορούσαν να παραπεμφθούν στην Τουρκία. «Αντιμετωπίζουμε μόνοι μας τους τραυματίες – διαθέτουμε μόνο έναν αξονικό τομογράφο και δεν έχουμε εξειδικευμένο εξοπλισμό. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για την αξονική τομογραφία. Οι ασθενείς περιμένουν τρεις ή τέσσερις ώρες για μια εξέταση». «Χάνουμε κάθε ελπίδα να σώσουμε τα παιδιά λόγω της τεράστιας ανάγκης για αναλώσιμα και φάρμακα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This