Θαύμα στα ερείπια – Δύο μωράκια ανασύρθηκαν ζωντανά σε Συρία και Τουρκία!

Το ένα ήταν ακόμα με τον ομφάλιο λώρο - Το άλλο είχε μείνει 29 ώρες στα ερείπια

Must Read

Την στιγμή που οι εικόνες από τον καταστροφικό σεισμό στην Συρία και την Τουρκία προκαλούν σοκ και δέος, συγκίνηση και ελπίδα δίνουν κάποιες διασώσεις που κάνουν τα ειδικά συνεργεία καθώς αυτές συνδέονται με βρέφη που μετρούν μόλις λίγους μήνες ή ακόμα και μέρες και ώρες ζωής.

Το πρώτο θαύμα έγινε στην πόλη Τζαιντάρις στη Συρία στην οποία σημειώθηκε μεγάλη καταστροφή από τον ισχυρότατο σεισμό των 7.8 Ρίχτερ.

Στα χαλάσματα μιας τετραώροφης πολυκατοικίας , οι διασώστες εντόπισαν ένα ζωντανό νεογέννητο βρέφος το οποίο ήταν ακόμη ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη νεκρή μητέρα του!

Το τραγικό είναι ότι το μικρό κορίτσι είναι η μοναδική επιζήσασα μιας οικογένειας όλα τα μέλη της οποίας σκοτώθηκαν. Εκτός από την μητέρα, οι διασώστες ανέσυραν του πατέρα, των τεσσάρων αδελφών του και της θείας του

Μάλιστα, στενός φίλος της οικογένειας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων τα μέλη της οικογένειας βρέθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο.

Όσο για το πως βρέθηκε ζωντανή η μικρή είπε:«Στη συνέχεια ακούσαμε έναν ήχο όταν σκάβαμε, τραβήξαμε τα χώματα και βρήκαμε αυτή τη μικρή, δόξα τω Θεώ»

Η οικογένεια είχε φύγει από την επαρχία Ντέιρ Εζόρ, πιο ανατολικά, πιστεύοντας ότι θα βρει ασφάλεια στην Τζαντάιρις, μια πόλη που ελέγχεται από το 2018 από τις τουρκικές δυνάμεις και φιλοτουρκικές ομάδες ανταρτών.

Το μωράκι ενδέχεται να είναι αυτό που κρατά στα χέρια του άντρας σε βίντεο που κυκλοφόρησε νωρίτερα στα κοινωνικά δίκτυα και έχει γίνει viral, χωρίς, η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Το άλλο θαύμα συντελέστηκε στην πόλη Χατάι της Τουρκίας η οποία επηρεάστηκε όσο καμία άλλη από την δόνηση των 7.8 Ρίχτερ με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες.

Κ’όμως, μέσα από ένα κτίριο που είχε καταρρεύσει ανασύρθηκε ζωντανό ένα βρέφος μόλις δύο μηνών το οποίο είχε μείνει κάτω από τα χαλάσματα για 29 ώρες! Το ευτυχές στην υπόθεση του μικρού Μεχμέτ, όπως είναι το όνομά του, είναι ότι οι διασώστες προσέγγισαν και τους γονείς του οι οποίοι φώναζαν και ζητούσαν νερό μέσα στα χαλάσματα.

Δείτε το μωρό:

Στο παρακάτω βίντεο διασώστης μεταφέρει το παιδί στις ιατρικές υπηρεσίες ώστε να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες:

Δείτε επίσης:

Φονικός σεισμός στη Συρία: Γυναίκα γέννησε κάτω από τα χαλάσματα και μετά ξεψύχησε

Κτίρια καινούργια και υποτίθεται αντισεισμικά, κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι μετά τον σεισμό στην Τουρκία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This