Η Τουρκία αποδέχτηκε, τελικά, την αποστολή ομάδας διάσωσης από την Κύπρο

Λιγοστεύουν οι ελπίδες διάσωσης των 35 Τουρκοκύπριων μαθητών που παραμένουν παγιδευμένοι για τρίτη ημέρα κάτω από τα χαλάσματα

Must Read

Μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας θα φτάσει στην Τουρκία η ανθρωπιστική βοήθεια που προθυμοποιήθηκε να στείλει η Κύπρος στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Με ανάρτηση του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Δημητρίου γνωστοποίησε σήμερα πως, τελικά, έγινε αποδεκτή από την Τουρκία η προσφορά της Κύπρου. «Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά του ο Δ. Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η Κυπριακή Δημοκρατία έθεσε στη διάθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ομάδα διάσωσης ελαφρού τύπου, προς υποβοήθηση των προσπαθειών διάσωσης. Η εν λόγω προσφορά απορρίφθηκε, καθώς οι ανάγκες, στο παρόν τουλάχιστον στάδιο, απαιτούν την άμεση αποστολή βαρέου τύπου εξειδικευμένων ομάδων διάσωσης.

Συν τοις άλλοις, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζεται από την Τουρκική Δημοκρατία και για το λόγο αυτό δεν υπήρξε απευθείας επικοινωνία μεταξύ των δυο χωρών, καθώς δεν έχουν ούτε διπλωματικές σχέσεις.

Σύμφωνα, πάντως, με το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε την Τρίτη επικοινωνία με 12 από τους 14 Κύπριους υπηκόους, για τους οποίους υπήρχαν καταχωρημένα στοιχεία διαμονής στην Τουρκία, όπου διαπιστώθηκε ότι όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και σε ασφαλή μέρη.

Κακά μαντάτα

Σε ότι αφορά δε τους 35 Τουρκοκύπριους μαθητές που διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης Αντιγιαμάν, τα νέα δεν ήταν ευχάριστα, καθώς παραμένουν παγιδευμένοι για τρίτη ημέρα κάτω από τα χαλάσματα, με τις ελπίδες να εξανεμίζονται. Οι μαθητές βρίσκονταν στην περιοχή, μαζί με δασκάλους τους, για να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This