ΗΠΑ: Στο εδώλιο 24χρονος που το 2019 δολοφόνησε 23 ανθρώπους στο Ελ Πάσο

Must Read

Την ενοχή του ομολόγησε χθες ένας 24χρονος, που το 2019 δολοφόνησε 23 ανθρώπους μέσα σε σούπερ μάρκετ, όπου σύχναζαν κυρίως μέλη της ισπανόφωνης κοινότητας του Ελ Πάσο.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σε αυτή την πόλη πάνω στα σύνορα ΗΠΑΜεξικού, ο Πάτρικ Κράσιους, δήλωσε επίσημα ένοχος για τις 90 κατηγορίες που τον βαρύνουν μετά το μακελειό στο Ελ Πάσο, συμπεριλαμβανομένων «εγκλημάτων με ρατσιστικά κίνητρα που οδήγησαν σε θανάτους», σύμφωνα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ABC7 και KFOX14.

Οι συνήγοροί του ανακοίνωσαν την αλλαγή υπερασπιστικής στρατηγικής τον Ιανουάριο, αφού ομοσπονδιακοί εισαγγελείς δέχθηκαν να μην επιδιώξουν να του επιβληθεί η θανατική ποινή. Ωστόσο είναι αντιμέτωπος με δίκη για δολοφονίες κατά συρροή ενώπιον της δικαιοσύνης της πολιτείας Τέξας, που δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η εσχάτη των ποινών.

Το χρονικό της φρίκης

Στις αρχές του Αυγούστου του 2019, ο Πάτρικ Κράσιους μεταφόρτωσε στο διαδίκτυο έγγραφο που αναπαρήγαγε θέσεις των οπαδών της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής. Σε αυτό κατήγγειλε την «εισβολή ισπανόφωνων στο Τέξας» κι εξυμνούσε τον δράστη των σφαγών σε δυο τεμένη της Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία (51 νεκροί την 15η Μαρτίου).

Στην συνέχεια, οδήγησε επί δέκα ώρες από το προάστιο του Ντάλας όπου ζούσε ως το Ελ Πάσο, πόλη όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι ισπανόφωνοι, όπου άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι μέσα σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart.

Όταν κατέφθασαν οι δυνάμεις της αστυνομίας, βγήκε από το αυτοκίνητο με τα χέρια ψηλά και είπε «εγώ είμαι αυτός που πυροβόλησε». Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, παραδέχθηκε ότι ήθελε να σκοτώσει «Μεξικανούς». Δολοφόνησε συνολικά 23 ανθρώπους, ανάμεσά στους οκτώ υπηκόους Μεξικού, όμως στην πλειονότητά τους Αμερικανούς με λατινοαμερικάνικη καταγωγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This