Επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια – Ακούστηκαν φωνές κάτω από τα συντρίμμια

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια, μεγάλο μέρος της οποίας καταστράφηκε από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, έπειτα από φωνές επιζώντων που ακούστηκαν να καλούν σε βοήθεια.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 16:30 με την ΕΜΑΚ να επιχειρεί μαζί με άλλες τέσσερις διεθνείς αποστολές έπειτα από φωνές που ακούστηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετη διείσδυση σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.

Όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πυροσβεστική, υπάρχει αισιοδοξία ότι πιθανόν να βρεθούν επιζώντες καθώς τα γεώφωνα εντόπισαν φωνές ενώ τα σκυλιά οσμίστηκαν ίχνη ζωής.

Νωρίτερα η περίπτωση της ηλικιωμένης που διασώθηκε μετά από 130 ολόκληρες ώρες στα ερείπια αλλά και το δύο μηνών βρέφος που ανασύρθηκε ζωντανό έξι ημέρες μετά τα φονικά ρίχτερ σκόρπισαν αισιοδοξία στα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν σε Τουρκία και Συρία.

Πάνω από 25.000 οι νεκροί και στις δύο χώρες

Ο φονικός σεισμός που χτύπησε την Τουρκία και τη Συρία μέχρι στιγμής είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 25.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Σανλιούρφα στα νοτιοανατολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 21.848 ανθρώπων στην Τουρκία ενώ οι αρχές στη Συρία έχουν ανακοινώσει 3.553 νεκρούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This