Ολονύχτιες έρευνες από την ΕΜΑΚ για την 24χρονη στην Αντιόχεια – Το ζήτησε η οικογένειά της

Στους 26.000 οι νεκροί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Must Read

Όλο το βράδυ θα συνεχιστούν οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία.

Μετά από παράκληση της οικογένειας της 24χρονης αθλήτριας, η οποία νωρίτερα έστειλε μήνυμα στην τουρκική ομάδα διάσωσης με το σημείο όπου είναι εγκλωβισμένη, η ελληνική διασωστική αποστολή θα συνεχίσει τις έρευνες στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε επίσης: Φονικά ρίχτερ στην Τουρκία: 24χρονη αθλήτρια ειδοποίησε με μήνυμα – Στο σημείο Έλληνες διασώστες

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά συνεργεία θα αποχωρήσουν από το σημείο και θα συνεχίσουν αλλού τις έρευνες.

Σύμφωνα με τον ANT1, κάτω από τα χαλάσματα του κτιρίου που βρίσκεται η 24χρονη φέρεται να βρίσκεται και ένα αγοράκι που το αναζητά ο πατέρας του. Μάλιστα, νωρίτερα ο πατέρας του παιδιού φέρεται να τηλεφώνησε στο κινητό του γιου του και η κλήση να απαντήθηκε χωρίς όμως να ακούσει κάποια φωνή.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΑΚ βρέθηκε στο σημείο λίγο πριν τις 4 το απόγευμα μαζί με άλλες τέσσερις διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων, μία από τη Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετες διεισδύσεις σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά, ενώ μέλη των τουρκικών συνεργείων ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους πως από τα γεώφωνα τους εντόπισαν φωνές μέσα από τα ερείπια.

Στους 26.000 οι νεκροί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη Δευτέρα τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, καθώς σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί φτάνουν τους 26.000. 

Στην Τουρκία, η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (ΑFAD) ανακοίνωσε απόψε πως έχουν επιβεβαιωθεί 22.327 θάνατοι από τους σεισμούς.

Ο απολογισμός των θυμάτων ξεπερνά τις 3.500 στη Συρία, όπου τα επίσημα στοιχεία δεν έχουν επικαιροποιηθεί από χθες.

ΠΟΥ: 26 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να έχουν πληγεί από τον σεισμό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδόν 26 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να έχουν πληγεί από τους σεισμούς που συγκλόνισαν αυτή την εβδομάδα την Τουρκία και τη Συρία, όπου δεκάδες μονάδες υγείας υπέστησαν ζημιές, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για χρηματοδότηση.

Ο ΠΟΥ ζητεί έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 42,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη των άμεσων υγειονομικών αναγκών.

Νωρίτερα την εβδομάδα αυτή, ο ΠΟΥ, ο οποίος αποδέσμευσε ήδη 16 εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο του έκτακτης ανάγκης, είχε υπολογίσει σε 23 εκατομμύρια τον αριθμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι εκτεθειμένοι μετά τους σεισμούς και την καταστροφή που προκάλεσαν.

Σήμερα, ο αριθμός αυτός αυξάνεται στα 26 εκατομμύρια, 15 εκατομμύρια στην Τουρκία και σχεδόν 11 εκατομμύρια στη Συρία.

Μεταξύ αυτών, περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι θεωρούνται ιδιαίτερα “ευάλωτοι”, από τους οποίους σχεδόν 350.000 ηλικιωμένοι και περισσότερα από 1,4 εκατομμύριο παιδιά.




Στην Τουρκία, ο ΠΟΥ εκτιμά ότι περισσότερα από 4.000 κτίρια κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια των σεισμών και ότι 15 νοσοκομεία υπέστησαν μερικές ή μεγάλες ζημιές.

Στη Συρία, όπου το σύστημα υγείας έχει ήδη γονατίσει από τα 12 χρόνια πολέμου, τουλάχιστον 20 μονάδες υγείας στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νοσοκομείων, υπέστησαν ζημιές.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι έστειλε την Πέμπτη 37 τόνους ιατρικού υλικού για τη φροντίδα τραυμάτων και για έκτακτα χειρουργεία στην Τουρκία, ενώ 35 τόνοι έφθασαν στη Συρία την Παρασκευή.

«Θα χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία και την περίθαλψη 100.000 ανθρώπων όπως και για να πραγματοποιηθούν 120.000 επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις στις δύο χώρες», διευκρίνισε ο ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι μια τρίτη πτήση με παρόμοιο φορτίο αναμένεται να φτάσει τη Δευτέρα στη Συρία.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έφτασε σήμερα στο Χαλέπι, στη Συρία, που επλήγη σκληρά από τον σεισμό.

Διαβάστε επίσης: Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 12 κατασκευαστές κτιρίων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This