Φονικά ρίχτερ στην Τουρκία: 24χρονη αθλήτρια ειδοποίησε με μήνυμα – Στο σημείο Έλληνες διασώστες

Μαζί με την κοπέλα φέρονται να βρίσκονται και άλλα άτομα - Ξεχειλίζει η οργή για τα χάρτινα κτίρια

Must Read

Όσο οι ώρες περνούν οι ελπίδες για επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια μετά τα φονικά ρίχτερ της Δευτέρας στην Τουρκία εξανεμίζονται παρόλα αυτά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και σήμερα φαίνεται πως ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε ακόμη ένα θαύμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό επιζώντων και στο σημείο όπου επιχειρεί μαζί με τέσσερις ακόμη διεθνείς αποστολές, υπάρχουν ενδείξεις για ζωντανούς ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα.

Διαβάστε επίσης: Σώθηκε μωράκι 2 μηνών μετά από 128 ώρες! Αποδοκίμασαν μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν

Σύμφωνα με το Open, 24χρονη αθλήτρια του πόλο, φέρεται να έστειλε μήνυμα στην τουρκική ομάδα διάσωσης με το σημείο όπου είναι εγκλωβισμένη, στην Αντιόχεια και αμέσως έσπευσαν συνεργεία διάσωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με την κοπέλα βρίσκονται και άλλα άτομα.

Ειδικότερα, πατέρας αγοριού που βρίσκεται εγκλωβισμένο μαζί με την 24χρονη κάλεσε το τηλέφωνο του παιδιού και η κλήση απαντήθηκε.




Την ίδια ώρα, οργή έχουν προκαλέσει οι σοκαριστικές εικόνες με κτίρια που καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι οδηγώντας στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.




Διαβάστε επίσης: Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 12 κατασκευαστές κτιρίων

Νωρίτερα σήμερα οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δώδεκα ατόμων που προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ έπονται και άλλες συλλήψεις αφού ο εισαγγελέας του Ντιγιάρμπακιρ, μιας από τις δέκα επαρχίες που επλήγησαν από την καταστροφή, ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε εκδώσει 29 εντάλματα σύλληψης, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Anadolu.

Συγκλονιστικά βίντεο από διασώσεις







Συγκλονίζουν οι ιστορίες διασωθέντων – Αν πεθάνουμε…

Συγκλονίζουν οι ιστορίες διασωθέντων που επέζησαν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια μετά τον φονικό σεισμό. Πενταμελής οικογένεια που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια πολυκατοικίας, τράβηξαν βίντεο με το κινητό τους τηλέφωνο, περιγράφοντας την κατάστασή τους και δίνοντας μακάβριες οδηγίες σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να βγουν ζωντανοί.




Τα συντρίμμια καταπλακώνουν διασώστες

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν οι διασώστες αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν αναζητώντας επιζώντες μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, καταγράφει βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τη στιγμή που καταπλακώνονται από τα συντρίμμια κτιρίου!

Στην πόλη Χατάι οι διασώστες εγκλωβίζονται στα ερείπια κατά τη διάρκεια της επιχείρησής τους στο σημείο και το βίντεο συγκλονίζει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, οι διασώστες απεγκλωβίστηκαν σώοι από τους συναδέλφους τους.

48 συλλήψεις για τις λεηλασίες στις σεισμόπληκτες επαρχίες

Μέσα σε όλη αυτή τη φρίκη που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία υπάρχουν και οι επιτήδειοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις καταστάσεις.

Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 48 άτομα συνελήφθησαν για λεηλασίες σε οκτώ επαρχίες πληγείσες από τον σεισμό που συγκλόνισε τη νότια Τουρκία τη Δευτέρα.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τις λεηλασίες που διαπράχθηκαν μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών που άφησε πίσω του περισσότερους από 25.000 νεκρούς στην Τουρκία και τη Συρία, μετέδωσε το Anadolu.

Ανθρωπιστική βοήθεια: Τουρκοαρμενικό σύνορο άνοιξε έπειτα από 35 χρόνια

Μια συνοριακή πύλη ανάμεσα στους μακροχρόνιους εχθρούς, την Τουρκία και την Αρμενία, άνοιξε για πρώτη φορά εδώ και 35 χρόνια ώστε να επιτραπεί η μεταφορά της βοήθειας προς τα θύματα του φονικού σεισμού στην Τουρκία και στη Συρία, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και επιβεβαίωσε ένας διπλωμάτης.

Ο ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας για την Αρμενία, ο Σερντάρ Κιλίτς, ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες από φορτηγά που διασχίζουν το σημείο ελέγχου Αλικάν στην τουρκική πλευρά του ποταμού Αράς, ο οποίος χωρίζει τις δύο χώρες.

«Πάντα θα θυμάμαι την γενναιόδωρη βοήθεια που έστειλε ο λαός της Αρμενίας για να συμβάλλει ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες από τον σεισμό στην Τουρκία», είπε ο Κιλίτς ευχαριστώντας αρμένιους αξιωματούχους.

Χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά το 1988

Σύμφωνα με το Αnadolu, το πέρασμα χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά για την μεταφορά βοήθειας από την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο στην πληγείσα από τον σεισμό Αρμενία το 1988.

Τον περασμένο χρόνο, Τούρκοι και αρμένιοι ηγέτες είχαν ανεπίσημη συνάντηση σε μια ευρωπαϊκή σύνοδο έπειτα από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεών τους.

Η Άγκυρα δεν έχει διπλωματικές ή εμπορικές σχέσεις με την Αρμενία από την δεκαετία του 90. Οι δύο χώρες έχουν διχαστεί σε μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ από την Αρμενία και των γεγονότων του 1915 κατά την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και τα σύνορα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών είναι κλειστά από το 1993.

Διαβάστε επίσης: Έσωσαν ηλικιωμένη μετά από 130 ώρες! – 40χρονη πέθανε μια μέρα μετά τον απεγκλωβισμό της

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This