Τραυματίες, εγκλωβισμένοι και μια νεκρή από τους νέους σεισμούς στην Τουρκία

Οι αρμόδιες τουρκικές Αρχές εξέφρασαν τον φόβο ότι μπορεί να ανέβει η στάθμη της θάλασσας μέχρι και 50 εκατοστά και κάλεσαν τους πολίτες να μην πλησιάζουν τις ακτές

Must Read

Δυο νέοι ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν την Τουρκία και σκόρπισαν τον τρόμο στον κόσμο, που προσπαθεί ακόμη να σταθεί στα πόδια του, μετά την καταστροφή που υπέστη.

Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών και σημειώθηκε στις 19.04 τοπική ώρα, ενώ έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση. Τρία λεπτά μετά ακολούθησε δόνηση 5,8 βαθμών, ενώ οι αρμόδιες τουρκικές Αρχές εξέφρασαν τον φόβο ότι μπορεί να ανέβει η στάθμη της θάλασσας μέχρι και 50 εκατοστά και κάλεσαν τους πολίτες να μην πλησιάζουν τις ακτές.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι μίλησε για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από τους σημερινούς σεισμούς. Η δημοσιογράφος Fulya Öztürk της Hürriyet, μίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, και ανέφερε: «Ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν μαζί με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού στο Καχραμανμαράς. Απογειώθηκαν προς το Χατάι. Μια πέτρα έπεσε στο κεφάλι μιας γυναίκας στο Σαμαντάγκ. Λάβαμε την είδηση ότι πέθανε. Τέσσερα άτομα παραμένουν κάτω από τα ερείπια στην περιοχή Ντρεφνέ. Ένα άτομο έχει απεγκλωβιστεί. Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής. Οι ομάδες ερευνούν την περιοχή. Ομάδες διάσωσης και ασθενοφόρα εστάλησαν επίσης από το Μαράς. Επίσης, ήρθε η είδηση ότι κτίρια κατέρρευσαν στο Σαμαντάγκ και στο Ντεφνέ. Όλες οι αναφορές αξιολογούνται. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είμαστε σωστοί».

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι οι σεισμοί έγιναν αισθητοί στο Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία, και οι κάτοικοι πανικόβλητοι έτρεχαν στους δρόμους. Στην Αντάκια, ο σεισμός προκάλεσε επίσης πανικό στους κατοίκους.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This