Νέος συναγερμός για πιθανή μετάδοση της γρίπης των πτηνών και στους ανθρώπους, μετά το θάνατο αλεπούδων

Must Read

Ο θάνατος τριών αλεπούδων στη Γαλλία από τη γρίπη των πτηνών χτύπησε νέο «καμπανάκι» στον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (World Organisation for Animal Health – WOAH), με εκπροσώπους του να εκφράζουν εκ νέου την ανησυχία τους για εξάπλωση της γρίπης των πτηνών σε θηλαστικά.

Οπως ανέφερε ο WOAH, οι γαλλικές αρχές είχαν εντοπίσει κρούσματα της υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών Η5Ν1 σε κόκκινες αλεπούδες κοντά στο Παρίσι, ενώ τα κουφάρια των τριών αλεπούδων εντοπίστηκαν σε έναν δρυμό στο Μο, κοντά στο σημείο όπου είχαν βρεθεί νεκροί γλάροι.

Τον περασμένο μήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε «ανησυχητική» την κατάσταση με την επιδημία της γρίπης των πτηνών, επειδή έχουν αυξηθεί τα κρούσματα μεταξύ πουλιών και θηλαστικών. Ανέφερε, επίσης, ότι επανεξετάζει την εκτίμηση κινδύνου υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων και αφού καταγράφηκαν περιπτώσεις μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο, στην Καμπότζη.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, από τον συγκεκριμένο ιό μολύνθηκε μια γάτα στη Γαλλία, ενώ, μεταξύ άλλων, κατά το τελευταίο διάστημα ο ιός της γρίπης των πτηνών έχει εντοπιστεί σε βιζόν στην Ισπανία, σε αλεπούδες και ενυδρίδες στη Βρετανία, σε θαλάσσια λιοντάρια στο Περού και σε αρκούδες γκρίζλι στις ΗΠΑ.

Μέσα στο 2022 η γρίπη των πτηνών εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, εξολοθρεύοντας περισσότερα από 200 εκατομμύρια πουλιά, εκτοξεύοντας, κατ’ αυτό τον τρόπο στα ύψη την τιμή των αυγών, αλλά, παράλληλα, και την ανησυχία για μετάδοση του ιού και στους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This