Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν για την κατάρρευση των τραπεζών

Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων!

Must Read

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν Προέβη σε έκτακτο διάγγελμα το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους Αμερικανούς λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού μετά την παρέμβαση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μετά τις χρεοκοπίες δύο μεγάλων τραπεζών.  Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι μετά το τέλος του διαγγέλματος, εγκατέλειψε την αίθουσα σχεδόν τρέχοντας!

https://twitter.com/azgeopolitics/status/1635269989182889988?s=61&t=MZB0n2Vam-TIfjd5ciZ0ew

“Οι Αμερικανοί μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές. Οι καταθέσεις σας θα είναι εκεί όταν τις χρειαστείτε”, διαβεβαίωσε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο.

»Οι επενδυτές στις τράπεζες δεν θα προστατεύονται, εν γνώσει τους πήραν ρίσκο και όταν ο κίνδυνος δεν απέδωσε, οι επενδυτές χάνουν τα χρήματά τους: “έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός».

Στην κυβέρνησή μου κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, οι διοικήσεις των δύο τραπεζών θα απολυθούν άμεσα συμπλήρωσε ο Μπάιντεν

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι όλοι οι καταθέτες στη Silicon Valley Bank και την Signature Bank θα προστατεύονται και θα έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους τη Δευτέρα το πρωί, με τα κεφάλαια να προέρχονται από ειδικό ταμείο που έχει συσταθεί από τις τράπεζες της χώρας και από την πώληση των περιουσιακών στοιχεία των τραπεζών, όχι από τους φορολογούμενους.

«Δεν θα υποστούν ζημιές οι φορολογούμενοι», επανέλαβε ο Μπάιντεν.

Εχθές Κυριακή, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει τα ακόλουθα:

“Είμαι ικανοποιημένος που καταλήξαμε σε μια άμεση λύση που προστατεύει τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις και διατηρεί ασφαλές το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα. Η λύση διασφαλίζει επίσης ότι τα δολάρια των φορολογουμένων δεν τίθενται σε κίνδυνο.”

“Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι οι τραπεζικές τους καταθέσεις θα είναι εκεί όταν τις χρειαστούν. Είμαι σταθερά δεσμευμένος να καταστήσω τους υπεύθυνους για αυτό το χάος πλήρως υπεύθυνους και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την εποπτεία και τη ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών, ώστε να μην βρεθούμε ξανά σε αυτή τη θέση».

Την ίδια στιγμή πάντως, οι μετοχές των τραπεζών σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This