Έκτακτο τηλεφώνημα των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας

Νέα προειδοποίηση στο Κρεμλίνο από την Ουάσιγκτον

Must Read

Εξελίξεις μετά το επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα με το αμερικανικό drone, με έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας, Λόιντ Όστιν και Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Αμερικανός υπουργός έκανε λόγο για επιθετική κίνηση και επανέλαβε ότι το ρωσικό μαχητικό κινήθηκε με επικίνδυνο και μη επαγγελματικό τρόπο σε διεθνή εναέριο χώρο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν ασκήσεις σε διεθνή εναέριο χώρο και σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Προειδοποίησε ακόμη τη Μόσχα ότι θα πρέπει να κινείται χωρίς να παραβιάζει την ασφάλεια.

Η Μόσχα από την πλευρά της σχετικά με το επεισόδιο παρουσιάζει μέσα από βίντεο τη δική της εκδοχή.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έριξαν αναγκαστικά οι Αμερικανοί στη Μαύρη Θάλασσα, αφότου υπέστη ζημιά στον έλικα από ρωσικό μαχητικό Su-27, πιθανόν να μην μπορεί να ανακτηθεί ποτέ ξανά.

«Έπεσε σε πολύ βαθιά νερά στη Μαύρη Θάλασσα, οπότε προσπαθούμε να βρούμε εάν υπάρχει τρόπος ανάκτησης. Πιθανότατα να μην υπάρχει. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προσομοίωση μάλιστα του CBS δείχνει πώς το ρωσικό μαχητικό προκάλεσε τη συντριβή του αμερικανικού drone.

Και δείχνει ακόμη πώς το ρωσικό μαχητικό προκάλεσε βλάβη στο MQ-9 Reaper, σύμφωνα με την αμερικανική εκδοχή των γεγονότων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This