Η Ρωσία αρνείται ότι κατέρριψε το αμερικανικό drone

Υποστηρίζει ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη λόγω «απότομων ελιγμών»

Must Read

Πριν λίγες ώρες το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, επικαλούμενο πηγές από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ότι ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Δηλαδή πολύ κοντά στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Reutersρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 φέρεται να χτύπησε αμερικανικό drone επιτήρησης Reaper, το οποίο κατέπεσε.

Με επίσημη ανακοίνωση οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένο αεροσκάφος, από δύο ρωσικά Σουχόι.

Όμως η Μόσχα διαψεύδει το περιστατικό. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά μαχητικά δεν ήρθαν σε επαφή με αμερικανικό drone. Και μάλιστα υποστηρίζουν ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη λόγω «απότομων ελιγμών».

«Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα, δεν ήρθαν σε επαφή με το UAV και επέστρεψαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας τους. Το πρωί της 14ης Μαρτίου εντοπίστηκε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας με κατεύθυνση τα κρατικά σύνορα της ρωσικής ομοσπονδίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This