Credit Suisse: Οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξαγορά της ελβετικής τράπεζας από την UBS

O βασικός στόχος, που ήταν η «σταθερότητα», φαίνεται ότι επιτεύχθηκε

Must Read

Τίτλοι τέλους έπεσαν στο «θρίλερ» διάσωσης της Credit Suisse, με τον επενδυτικό κολοσσό UBS να προχωρά στην εξαγορά της -υπό κατάρρευση- ελβετικής τράπεζας, με τη νέα προσφορά της να αγγίζει, τελικά, τα 3,25 δισ. δολάρια (3,02 δισ. ευρώ) σε μετοχές.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την πολυσυζητημένη αυτή εξαγορά, επισημοποιώντας το κρίσιμο αυτό deal που αναμένεται να επιφέρει ηρεμία στις διεθνείς αγορές. Στην εν λόγω συνέντευξη Τύπου, οι ελβετικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η τράπεζα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

«Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS βρέθηκε λύση, ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση», επεσήμανε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας. Σημειώνεται πως η συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα ύψους 100 δισ. ελβετικών φράγκων (54 δισ. δολάρια) προς την Credit Suisse και τη UBS.

Αυτή η λύση «δεν είναι μόνο αποφασιστική για την Ελβετία, αλλά για την σταθερότητα του συνόλου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι των δύο ελβετικών τραπεζικών κολοσσών, ο Κολμ Κέλεχερ της UBS και ο Αξελ Λέχμαν της Credit Suisse.

  • Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου:

https://youtu.be/-I3FYxFvZyw

Θυμίζουμε πως η UBS πιέστηκε από τις ελβετικές αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της -μέχρι πρότινος- ανταγωνίστριάς της, με την ελπίδα να αποφευχθεί μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές με το άνοιγμά τους αύριο το πρωί. Η UBS, πάντως, θα έχει λαμβάνειν εγγύηση ύψους 9 δισεκατομμυρίων φράγκων από την κυβέρνηση, ως ασφάλιση για την περίπτωση που θα ανακαλυφθούν προβλήματα σε ειδικά χαρτοφυλάκια της Credit Suisse, σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας, Καρίν Κέλερ-Σούτερ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως, νωρίτερα σήμερα, το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της Credit Suisse είχε εκδηλώσει με ανάρτησή του στο Twitter και ο κινέζικης καταγωγής επιχειρηματίας Τζάστιν Σαν, ιδιοκτήτης της Tron, μιας πλατφόρμας η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Οπως υποστήριξε, ενδιαφερόταν να καταθέσει προσφορά ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της Credit Suisse, προκειμένου «να την βάλει στον κόσμο του Web3.0».

Πρόσθεσε δε ότι «η Ελβετία είναι μία από τις φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα χώρες παγκοσμίως».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This