Ο Μενέντεζ ξεφτίλισε την Τουρκία… ξανά! Άφωνος ο Μπλίνκεν

Οι Έλληνες πολιτικοί τα βλέπουν αυτά;

Must Read

Χρειάστηκε λίγο πάνω από ενάμισι λεπτό για να περιγράψει επακριβώς την Τουρκία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, με τρόπο που κανένας Έλληνας πολιτικός δεν το κάνει, τουλάχιστον όταν και εκεί που πρέπει.

Ο Αμερικανός φιλέλληνας πολιτικός με καταιγισμό ερωτήσεων απευθύνθηκε προς τον ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν:

«Πώς αποκαλείτε μια χώρα που παραβιάζει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα άλλης χώρας χωρίς να προκληθεί; Που κάνει ασκήσεις σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη άλλης χώρας; Που αγοράζει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό και παραβιάζει τον αμερικανικό νόμο; Που έχει περισσότερους δικηγόρους και δημοσιογράφους στη φυλακή από κάθε άλλη χώρα; Που φυλακίζει τον κύριο πολιτικό αντίπαλο λίγο πριν τις εκλογές; Μια χώρα που θέλει με τη βία να μπλοκάρει το δικαίωμα μέλους της ΕΕ να ερευνήσει τα ενεργειακά του αποθέματα στην υφαλοκρηπίδα του; Μια χώρα που δεν ακολούθησε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά εξήγαγε αγαθά 800.000.000 δολαρίων στη Ρωσία; Μία χώρα που συνεχίζει επιδρομές στη Συρία και στο Ιράκ και κατά των συνεργατών των ΗΠΑ όπως η SDF; Που σταματά την κρίσιμη επέκταση του NATO; Που συνεχίζει να κατέχει παράνομα μέρος χώρας της ΕΕ με 40.000 στρατιώτες κατά παράβαση του ΟΗΕ και θέλει να ανοίξει περιοχή που είναι κλειστή από τα Ηνωμένα Έθνη; Που αρνείται θρησκευτική ελευθερία σε θρησκευτικό ηγέτη εκατομμυρίων ελληνορθόδοξων πολιτών και μετατρέπει μία εκκλησία σε τζαμί κατά παράβαση των δεσμεύσεών της στην UNESCO; Που συλλαμβάνει και φυλακίζει υπαλλήλους της αμερικανικής Πρεσβείας; Πώς αποκαλείτε μία τέτοια χώρα;».

Ο Μπλίνκεν εμφανώς αμήχανος, ψέλλισε «δύσκολο σύμμαχο», για να λάβει άμεσα την κατάλληλη απάντηση από τον Μενέντεζ: «Εγώ αποκαλώ τη χώρα Τουρκία και η πραγματικότητα είναι ότι δεν πιστεύω πως μία τέτοια χώρα αξίζει να αγοράσει F-16»!

Τόσο απλά.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This