Εννέα νεκροί από τη σύγκρουση δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων σε εκπαιδευτική άσκηση στις ΗΠΑ

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για πτήση στην ευρύτερη περιοχή του τραγικού δυστυχήματος

Must Read

Ως ένα από τα πλέον θανατηφόρα δυστυχήματα εκπαιδευτικής άσκησης των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ χαρακτηρίζεται η χθεσινοβραδινή σύγκρουση δύο ελικοπτέρων πάνω από το Κεντάκι, καθώς ο τελικός απολογισμός είναι εννέα Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί.

Τα δύο ελικόπτερα ιατρικής εκκένωσης, τύπου HH-60 Black Hawk, τα οποία υπάγονταν στην 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Στρατού, συγκρούστηκαν στον αέρα για αδιευκρίνιστους, ακόμη, λόγους και συνετρίβησαν σε χωράφι πάνω από την κομητεία Trigg του Κεντάκι, με τον στρατό των ΗΠΑ να ανακοινώνει πως η συντριβή συνέβη κατά τη διάρκεια μιας τακτικής νυχτερινής εκπαιδευτικής αποστολής.

Ο Τζον Λούμπας, ταξίαρχος του στρατού και αναπληρωτής διοικητής της μεραρχίας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, είπε ότι μια ομάδα διερεύνησης ασφάλειας αεροσκαφών από το Fort Rucker στην Αλαμπάμα θα φτάσει απόψε το βράδυ στο σημείο, προκειμένου να εξετάσει δεδομένα από τους υπολογιστές των ελικοπτέρων, τα οποία, όπως είπε, ήταν παρόμοια με τα μαύρα κουτιά στα εμπορικά αεροσκάφη. «Σε αυτό το σημείο δεν γνωρίζουμε περισσότερα. Ελπίζουμε ότι, όταν φέρουμε την ομάδα από το Fort Rucker εδώ και μπορέσουν να αντλήσουν ορισμένα από τα δεδομένα από τους ενσωματωμένους υπολογιστές, θα έχουμε καλύτερη κατανόηση του τι ακριβώς συνέβη», τόνισε στους δημοσιογράφους έξω από τη στρατιωτική βάση της περιοχής.

Ο Λούμπας πρόσθεσε ότι στο ένα ελικόπτερο επέβαιναν πέντε στρατιώτες και στο άλλο τέσσερις, ενώ όλοι τους χρησιμοποιούσαν γυαλιά νυχτερινής όρασης. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, το HH-60 είναι μια παραλλαγή του ελικοπτέρου Black Hawk που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υποστήριξη για διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών επιθέσεων και ιατρικών εκκενώσεων.

Ο καιρός στην περιοχή Fort Rucker, που εκτείνεται μεταξύ των συνόρων των πολιτειών Κεντάκι και Τενεσί, χαρακτηριζόταν από καθαρούς ουρανούς και ήπιους ανέμους το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2018 στο ίδιο σημείο και πάλι κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης ρουτίνας, είχαν σκοτωθεί επίσης σε συντριβή ελικοπτέρου δύο Aμερικανοί στρατιώτες.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This