Ισραήλ: Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Τελ Αβίβ με τουλάχιστον έναν νεκρό και επτά τραυματίες

Αναζωπύρωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ, μέσα στην περίοδο των θρησκευτικών εορτών

Must Read

«Τρομοκρατικές» χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ οι δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ στο Τελ Αβίβ, στις οποίες ένας 30χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στην πρώτη επίθεση ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με πυροβόλο όπλο στο κέντρο της ισραηλινής πόλης, σκορπίζοντας τον τρόμο και τραυματίζοντας περαστικούς, με την υπηρεσία ασθενοφόρων Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA), το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ, να αναφέρει ότι ο δράστης σύντομα «εξουδετερώθηκε». Πρόσθεσε δε ότι «όλα τα θύματα είναι τουρίστες», με τρεις από τους τραυματίες, ανάμεσά τους και μια 17χρονη, να φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα.

Η δεύτερη επίθεση που επίσης σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών, έλαβε χώρα όταν ένας άγνωστος, ο οποίος κινούνταν με το όχημά του στην οδό Κάουφμαν, άνοιξε πυρ εναντίον πεζών πριν χάσει τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα την ανατροπή του, σύμφωνα με την αστυνομία που έλαβε κλήση για να σπεύσει στο σημείο. Σύμφωνα δε με την ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», ο δράστης σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών και πολιτών.

Ο «τρομοκράτης» οδηγούσε κατά μήκος του πολυσύχναστου παραλιακού δρόμου του Τελ Αβίβ, όταν άρχισε να πυροβολεί εναντίον αμάχων γύρω από ένα ξενοδοχείο. Σύμφωνα με αναφορές, ο νεκρός ήταν τουρίστας, πιθανόν Ιταλός, που είχε επισκεφθεί το Ισραήλ, ενώ, σύμφωνα με την «Jerusalem Post», οι τραυματίες, επίσης τουρίστες, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αυτές «τρομοκρατικές» επιθέσεις έρχονται λίγες ώρες μετά τη δολοφονία δύο γυναικών με καταγωγή από τη Βρετανία, αδελφών μεταξύ τους, στη Δυτική Όχθη.

Ο ισραηλινός στρατός κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Νωρίτερα σήμερα, οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εισήλθε στο έδαφός τους από τον Λίβανο, εν μέσω της πρωτοφανής αυτής κλιμάκωσης στο μέτωπο Ισραήλ – Λιβάνου από το 2006. Το συγκεκριμένο περιστατικό ακολουθεί τα ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι στρατιώτες του «εντόπισαν και κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο που εισήλθε από το έδαφος του Λιβάνου στο έδαφος του Ισραήλ, κοντά στην τοποθεσία Ζάριτ». Ο στρατός «θα συνεχίσει να εμποδίζει οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης της ισραηλινής κυριαρχίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε σήμερα τα ξημερώματα τρεις «υποδομές» του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στην περιοχή Ρασιντίγια, «απαντώντας» στις 30 και πλέον ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν την Πέμπτη από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος και προκληθούν υλικές ζημιές. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν, για τις οποίες δεν έγινε ανάληψη ευθύνης, ήταν «παλαιστινιακές» και πιθανόν της Χαμάς ή του Ισλαμικού Τζιχάντ ή άλλης ένοπλης οργάνωσης.

Ο στρατός στόχευσε και υποδομές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας όπου το ισλαμιστικό κίνημα κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα, με φόντο την αναζωπύρωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ, μέσα στην περίοδο των θρησκευτικών γιορτών, εβραϊκών, χριστιανικών και μουσουλμανικών.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This