Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιταλία, με αφορμή το Μεταναστευτικό

«Η λύση του προβλήματος συνδέεται αποκλειστικά με μια συνειδητή και υπεύθυνη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε σχετικά ο Ιταλός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Θαλάσσιων Πολιτικών

Must Read

Έξι ολόκληρους μήνες θα διαρκέσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχτηκε σήμερα στην Ιταλία, με αφορμή την υπερβάλλουσα αύξηση της ροής των μεταναστών μέσω των διαδρομών της Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Θαλάσσιων Πολιτικών, Nello Musumeci, η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την εθνική επικράτεια, μετά τη δραστική αύξηση των θαλάσσιων μεταναστευτικών ροών στη χώρα, με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, που επικαλέστηκε πηγές εκτός του υπουργικού συμβουλίου που την ανακήρυξε, να αναφέρει πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα υποστηριχτεί από αρχική χρηματοδότηση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

«Μίλησα με τον συνάδελφό μου του Υπουργείου Εσωτερικών Matteo Piantedosi χθες. Υπάρχει κατάσταση απόλυτης έκτακτης ανάγκης. Είναι ένα πρόβλημα που αναμένεται να παραμείνει μαζί μας για τουλάχιστον τα επόμενα δέκα χρόνια, μια συνθήκη που θέτει υπό πίεση τις κρατικές υποδομές και είναι αναπόφευκτο, γιατί μιλάμε για ανθρώπους που έχουν δικαιώματα και απέναντι στους οποίους πρέπει να αναλάβουμε μια υπεύθυνη προσέγγιση», δήλωσε σήμερα στο Radio Anch’io ο Musumeci, πρώην κυβερνήτης της νησιωτικής περιφέρειας της Σικελίας, τόπο απόβασης πολλών μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία δια θαλάσσης.

Τα ιταλικά νησιά δεν μπορούν από μόνα τους να αντιμετωπίσουν αυτή την έκτακτη κατάσταση

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να διευκολύνει τις διαδικασίες. Μιλάμε για ένα φαινόμενο που η χώρα δεν έχει ξαναδεί στο παρελθόν. Τα νησιά μόνα τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Θαλάσσιων Πολιτικών. «Υποστηρίξαμε πρόθυμα το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών Matteo Piantedosi, γνωρίζοντας καλά τη σοβαρότητα ενός φαινομένου που έχει σημειώσει αύξηση 300%. Ας είναι σαφές, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν θα λύσει το πρόβλημα, η λύση του οποίου συνδέεται αποκλειστικά με μια συνειδητή και υπεύθυνη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε ο Musumeci αναφερόμενος στην κήρυξη της εξάμηνης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην ιταλική επικράτεια.

Σημειώνεται πως κατά τις τελευταίες εβδομάδες η Ιταλία σημείωσε σημαντική αύξηση στον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στις νότιες ακτές της από τη βόρεια Αφρική, με περισσότερους από 3.000 ανθρώπους να αποβιβάζονται μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This