Αμερικανικές κυρώσεις σε 30 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες στην Κύπρο για «σύνδεση» με Ρώσους ολιγάρχες

Must Read

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) ανακοίνωσε τη λίστα των νέων αμερικανικών κυρώσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την ρωσική πρόσβαση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αυτό γίνεται κατά κόρον από τη Μόσχα μέσω διαμεσολαβητών και των επιχειρήσεων τους, οι οποίοι συσχετίζονται με την ρωσική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το economytoday του SigmaLive, σε αυτή τη νέα λίστα των κυρώσεων, περιλαμβάνονται νομικές οντότητες και φυσικά πρόσωπα που φαίνεται ότι ακόμα και μετά την επίθεση στην Ουκρανία, συνδέονται και λειτουργούν υπέρ συμφερόντων Ρώσων ολιγαρχών.

Κατά το economytoday, ανάμεσα στα ονόματα που σχετίζονται με την Κύπρο, είναι ο Δημήτριος Σεργίδης, ο οποίος συσχετίζεται με τον Ρώσο ολιγάρχη Alisher Burhanovich Usmanov, ο Κώστας Γιαννακού, η Μαριλένα Ευαγγέλου και ο Ουζμπέκος κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου Gulnoz Zunnurovna Kocharova. Αυτοί φέρονται ως συμμέτοχοι στο κυπριακό δίκτυο του Usmanov, σύμφωνα με τις αμερικανικές ανακοινώσεις.

Οι Κυριάκος Αττικουρής και ο κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου Αντώνης Βακανάς είναι διευθυντές εταιρειών του δικτύου των shell και offshore εταιρειών του Usmanov.

Στη λίστα κυρώσεων βρίσκεται και η Κυριακή Καμπέρη, η οποία συσχετίζεται με εταιρεία που είναι κάτω υπό το νέο καθεστώς κυρώσεων. Πλέον, υπό καθεστώς κυρώσεων βρίσκονται πάνω από 20 εταιρείες με έδρα στην Κύπρο που σχετίζονται με τους πιο πάνω.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να παγοποιηθούν οι συναλλαγές τους και οι όποιες δραστηριότητές τους στο χρηματοοικονομικό σύστημα θα πρέπει να περνούν από έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

  • Ολόκληρη η λίστα των Αμερικανών:
sdnlist

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This