Σουηδία: Χειροπέδες σε 46χρονο Κολομβιανό, μέλος της σπείρας που άδειασε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη

Συνελήφθη από την Interpol, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του

Must Read

Το ένα από τα τρία μέλη της σπείρας των Κολομβιανών που είχαν αδειάσει πέντε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, τον περσινό Ιούλιο, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Σουηδία από μέλη της Interpol.

Σε βάρος του 46χρονου Κολομβιανού, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της διάρρηξης και συνελήφθη στις 11 Απριλίου, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας. Είχε προηγηθεί η εξιχνίαση της υπόθεσης από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και η ταυτοποίηση τριών αλλοδαπών (Κολομβιανών), ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, ενώ εκδόθηκαν και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι η διάρρηξη έγινε στις 8 Ιουλίου 2022, με τα τρία μέλη της συμμορίας να μπαίνουν στην τράπεζα φορώντας χειρουργικές μάσκες και να φτάνουν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, στο χώρο του θησαυροφυλακίου όπου και άνοιξαν ανενόχλητοι τις θυρίδες, αφαιρώντας «χειρουργικά» χρυσαφικά και κοσμήματα. Την ίδια κιόλας ημέρα, οι τρεις τους αποχώρησαν από την Ελλάδα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως προέκυψε από την ερευνά, οι δράστες είχαν βρεθεί αρκετές φορές στην περιοχή όπου βρίσκεται η τράπεζα, για να «σκανάρουν» τον χώρο.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This