«Μαύρο» και από την Αργεντινή στο δολάριο για χάρη του κινεζικού γιουάν!

Κίνηση με στόχο τη διατήρηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας

Must Read

Η Αργεντινή θα αρχίσει να πληρώνει για τις κινεζικές εισαγωγές σε γιουάν αντί για δολάρια ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα φθίνοντα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας Σέρτζιο Μάσα.

«Μετά τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία, η Αργεντινή πρέπει να διατηρήσει τα (ξένα) αποθέματά της ισχυρά», είπε ο Μάσα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μετά από συνάντηση με τον Κινέζο πρέσβη Zou Xiaoli.

Σημείωσε ότι θα υπάρξουν προκλήσεις «να επανεξεταστεί και να επαναπροσδιοριστεί η στρατηγική εισαγωγών της χώρας» μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Η Αργεντινή έχει μια ανταλλαγή νομισμάτων με την Κίνα που λειτουργεί όχι μόνο ως μέσο ενίσχυσης των (διεθνών) αποθεμάτων της, αλλά και ως χρηματοοικονομικό και εμπορικό μέσο», είπε.

Η Αργεντινή στοχεύει να πληρώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια κινεζικών εισαγωγών σε γιουάν αντί για δολάρια τον Απρίλιο και στη συνέχεια οι μηνιαίες εισαγωγές αξίας περίπου 790 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβάλλονται σε γιουάν, ανέφερε η κυβέρνηση σε σχετική δήλωση.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Perfil, ο Xiaoli μίλησε πρώτος χθες, τονίζοντας την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ του Πεκίνου και του Μπουένος Άιρες καθώς και το ταξίδι του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες στην Κίνα.

«Όλα αυτά αντικατοπτρίστηκαν μέσω της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Φερνάντες στην Κίνα και μιας σειράς εγγράφων που δίνουν έμφαση στις διμερείς σχέσεις», είπε.

«Η Κίνα συνεχίζει να υποστηρίζει την Αργεντινή στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της οικονομίας της, γι’ αυτό εργαζόμαστε για την ανταλλαγή, ώστε οι εταιρείες να μπορούν να χρησιμοποιούν το γιουάν για να μειώσουν το κόστος. Εργαζόμαστε σκληρά και πολύ στενά για να ανταλλάξουμε πληροφορίες και δεδομένα», είπε ο Xiaoli.

Τους τελευταίους μήνες, έχει γίνει λόγος στην περιοχή για απομάκρυνση από την εξάρτηση από το δολάριο ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα για να εμβαθύνει τους δεσμούς, σηματοδότησε την πρόθεσή του να απομακρυνθεί από την εξάρτηση από το δολάριο ΗΠΑ στο διεθνές εμπόριο.

Τον Ιανουάριο, η Αργεντινή και η Βραζιλία διατύπωσαν την ιδέα της δημιουργίας ενός κοινού νομίσματος για χρήση στην περιοχή. Τότε, ο Λούλα είπε ότι στόχος θα ήταν η εμβάθυνση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This