Δημοσκοπικό σοκ για τον Ερντογάν λίγο πριν τις εκλογές – Στα πρόθυρα της νίκης στον πρώτο γύρο ο Κιλιτσντάρογλου!

Konda και Metropoll φέρνουν τον ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης πρώτο στο... φώτο φίνις! - Δείτε τα ποσοστά των δύο εταιρειών

Must Read

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Konda Research, οι Προεδρικές εκλογές της Τουρκίας στις 14 Μαΐου, πιθανόν να πάνε σε δεύτερο γύρο και η διαφορά μεταξύ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μετρήθηκε ως 5,6 μονάδες υπέρ του ηγέτη της αντιπολίτευσης!

Η Konda Research δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε στις 6-7 Μαΐου 2023, με 3.480 άτομα σε 35 επαρχίες:

  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: 49,3%
  • Ταγίπ Ερντογάν: 43,7%
  • Σινάν Ογκάν: 4,8%

Κιλιτσντάρογλου από την πρώτη Κυριακή, εάν…

Το αποτέλεσμα αυτό, στερεί από τον Ερντογάν την απαιτούμενη πλειοψηφία που χρειάζεται για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο και  υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι εκλογές να περάσουν στον δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο, στις 29 Μαΐου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στα εισαγωγικά της στοιχεία η εταιρεία, «εάν συνεχιστεί η τάση αλλαγής των ψήφων την τελευταία εβδομάδα, υπάρχει πιθανότητα οι εκλογές να καταλήξουν υπέρ του Kemal Kılıçdaroğlu στον πρώτο γύρο»!

Στο τέλος της έρευνας  αναφέρονται τρεις δυναμικές που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα ευρήματα και να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της 14ης Μαΐου.

Το σχετικό σημείωμα της Konda περιελάμβανε τα εξής στοιχεία:

  1. Πρώτον, οι επιπτώσεις των γεγονότων που θα γίνουν από τις 6-7 Μαΐου έως τις εκλογές στις πολιτικές προτιμήσεις.
  2. Δεύτερον, στρατηγικές μετατοπίσεις ψήφου που μπορεί να προκύψουν στις Προεδρικές εκλογές. Αν και δεν προβλέπουμε τη δυνατότητα στρατηγικών ψηφοφοριών μεταξύ “Λαϊκής Συμμαχίας – Συμμαχίας Έθνους” ή “Erdoğan – Kılıçdaroğlu”, βλέπουμε ότι οι ψηφοφόροι İnce και Ogan τείνουν να ψηφίζουν υπέρ του Kılıçdaroğlu.
  3. Το τρίτο είναι το ποσοστό συμμετοχής εγχώριων και ξένων ψηφοφόρων, ιδιαίτερα στη σεισμογενή ζώνη, και η κατανομή των ψήφων που θα δοθούν από ξένους ψηφοφόρους.

Metropoll: Θρίλερ!

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ που επικαλείται την εταιρεία Metropoll, η δημοσκόπησή της δίνει οριακό προβάδισμα στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, με τον Κιλιτσντάρογλου να συγκεντρώνει το 49,1% της πρόθεσης ψήφου, έναντι του 46,9% του Ερντογάν.

Η τάση που φαίνεται είναι να μεγαλώνει η διαφορά υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, αλλά από την άλλη, ο Τούρκος Πρόεδρος να ανεβάζει επίσης τα ποσοστά του, εξαιτίας της μείωσης των ποσοστών των  μικρότερων υποψηφίων.

Στον δεύτερο γύρο πάντως (αν υπάρξει), η Metropoll δίνει νίκη του Κιλιτσντάρογλου με ελάχιστη διαφορά!







Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This