Η Ρωσία διαψεύδει τις κατηγορίες περί ανάμιξής της στις τουρκικές εκλογές

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί από χθες τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Μουχαρέμ Ιντζέ από την προεδρική κούρσα

Must Read

Ως αναληθείς απορρίπτει η Ρωσία τις αιτιάσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα παίζει ενεργό ρόλο στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Τουρκίας, μετά και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για ρωσική παρέμβαση στις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο «απορρίπτει κατηγορηματικά» τις κατηγορίες του μεγάλου αντιπάλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από το βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο, επηρεάζοντας την  προεκλογική εκστρατεία υποψηφίου. «Απορρίπτουμε σθεναρά αυτές τις δηλώσεις», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας οτι «το δηλώνουμε επίσημα: δεν μπορεί να υπάρξει ρωσική ανάμειξη στην Τουρκία». Ο ίδιος, πάντως, χαιρέτισε «την πολύ υπεύθυνη, κυρίαρχη και καλά μελετημένη θέση της Τουρκίας σε όλα τα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».

«Το έχουμε πει πολλές φορές και επιμένουμε στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις, ούτε στις εκλογικές διαδικασίες άλλων κρατών», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.




Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί από χθες τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Μουχαρέμ Ιντζέ από την προεδρική κούρσα, με αφορμή μια «ροζ» ταινία, η οποία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με «πρωταγωνιστή» τον -μέχρι πρότινος- υποψήφιο για την τουρκική προεδρία.

Σε ανάρτησή του στο Twitter στα τουρκικά και ρωσικά, ο ηγέτης της εξακομματικής αντιπολίτευσης έγραψε σχετικά: «Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, τα deep fake (σ.σ. πλαστά ηχητικά ντοκουμέντα ή βίντεο, που προέκυψαν με ψηφιακή επεξεργασία), τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας».




Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία κατηγορείται για ανάμιξη στην εσωτερική πολιτική ζωή άλλων κρατών, με πιο πρόσφατη περίπτωση τα video που είχαν διαρρεύσει με στιγμές από την προσωπική ζωή της παραιτηθείσας πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν. Εκείνη την εποχή, η Μάριν είχε μόλις δεσμευτεί για ένταξη της χώρας της στην Βορειοατλαντική Συμμαχία και είχε γίνει αποδέκτης μηνυμάτων συμπαράστασης από πολιτικούς ηγέτες και πολιτικά κόμματα δυτικών χωρών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This